Ängelholm

Nybyggarna har bott in sig

Nybyggarna på Hindersgatan känner sig som hemma i kvarteret. Kajsa Fellert och Magnus Andersson har med sina två pojkar nu bott i sitt drömhus i sju månader.

Vi har tidigare, i ett antal artiklar, följt familjens väg från planerande till byggande och sedan inflyttning i det nya bostadsområdet på Kroneslätt. Nu har de bott in sig i ungefär ett halvår. Och grannskapet verkar passa familjen. I stort sett alla som köpt hus här är småbarnsfamiljer och i samma livssituation och ålder som Kajsa Fellert och Magnus Andersson.
– Det är rätt så naturligt att folk i vår ålder flyttar in. Man är gammal nog att ha råd att flytta och ung nog att inte köpt hus ännu, säger Magnus Andersson.
Och de har hittat flera nya vänner.
– Vi brukar gå över till grannarna och ta en öl ibland, säger Magnus Andersson och pekar ut genom fönstret.
Grannsämjan är god men ibland ser man ändå för mycket. De nyplanterade häckarna har ännu inte hunnit växa upp i området och de flesta av villorna har stora fönster som går ända ner till golven.
– Husen känns ibland som dockskåp som man kan se rakt in i, säger Kajsa Fellert.
Allra bäst passar det Felix, fyra år, och Alexander, snart två, att det finns många barnfamiljer i området. Kajsa Fellert räknar snabbt till tretton barn i pojkarnas ålder.
– I nästan vartenda hus finns det i alla fall ett barn under fem år. I somras var alla tomter här utanför en enda stor lekplats, säger Magnus Anderson.
Men en riktig lekplats har barnen inte än. På byggplanen fanns det en precis över gatan från huset och det var faktiskt en av anledningarna till att familjen valde just den här tomten. Men lekplatsen återstår att byggas, något som Kajsa Fellert tycker är lite synd.
– Man ser att de barn som bor närmre de ställen som fortfarande är byggplatser leker där, och det är ju inte bra, säger hon.
På familjens hus finns det i alla fall inget kvar att bygga, men lite småpill är kvar på tomten. Plattor ska till exempel läggas.
– Vi ska pröva att lägga plattorna själv, sen får vi väl anlita någon att rätta till det, säger Magnus Andersson.
När vi tar med familjen ut för fotografering blåser också deras plåtbrevlåda ideligen omkull, till sonen Felix stora nöje.
– Så får vi väl bygga en mur framför brevlådan också, skrattar Kajsa Fellert
Gå till toppen