Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Rekord för kommentarer som vi gillar (och sådana vi kan vara utan…)

Det kommenteras som aldrig förr på hd.se!
Som jag skrev redan i våras vill vi öka graden av interaktion med våra besökare. Därför är det kul att kunna konstatera att antalet artikelkommentarer på hd.se under året ökat från ett par hundra i veckan till över tusen. Vår utvecklare Noah har plockat fram siffrorna och satt ihop grafen nedan.
En förklaring till den stora ökningen av antalet kommentarer tror jag kan vara att vi under hösten börjat presentera dem på ett mer framträdande sätt, direkt i anslutning till puffarna på våra förstasidor (se nedan). Det här är ett sätt att visa att vi värdesätter det innehåll som våra besökare bidrar med. Den senaste klockrena händelsen då ni läsare till en början stod för majoriteten av informationen var så klart jordskalvet i december.
Inte utan problem…
Men som man kan se i grafen ovan låter vi långt ifrån alla inlägg ligga kvar på sajten. Också antalet kommentarer som vi raderar i efterhand har stigit. Lika trevligt som det är att se roliga, kloka och smarta inlägg från våra läsare, lika trist är det att tvingas rensa i helt intelligensbefriade inlägg av den här typen (jag har valt några exempel från de senast raderade inläggen):
”Nu är det fan dags att vi rensar ut skiten!!!” , ”Död åt turkjävlarna som råna hon” Typiska kommentarer till valfri artikel om brottslighet eller Landskrona, eller annat valfritt problem.
”Dra åt helvete era idioter!” Till någon som tycker annorlunda.
”Det enda som israeliska judarna i Palestina har fört med sig från Hitlers koncentrationsläger är instruktionerna om hur man dödar oskyldiga människor.” Så fort det handlar om Mellanöstern spårar det ut direkt. Och det är ingen större skillnad på om skribenten sympatiserar med palestinierna eller Israel. Här har vi vid flera tillfällen tvingats gå in och stänga hela diskussioner.
Ja, det finns många fler exempel på sådant som vi inte vill ha på sajten. Nästan alltid bryter inläggen mot någon av de regler som vi försökt sätta upp. Reglerna finns där för att ett besök på hd.se ska vara en någorlunda trevlig upplevelse för alla – man ska slippa de mest fördoms- eller hatfulla inläggen, de värsta svärorden eller det mest meningslösa tramset. Det finns goda möjligheter för den som vill torgföra sådant att göra det på andra ställen på nätet.
Det är vanligt att den som får sin kommentar raderad anklagar hd.se för censur, att vi har någon sorts dold agenda som vi försöker genomdriva. Vi som jobbar med att kontrollera kommentarerna (och här har vi att hålla oss till våra egna regler och det som sägs i lagen om elektroniska anslagstavlor) är naturligtvis inte ofelbara. Ibland gör vi olika bedömningar, ibland missar vi något inlägg och ibland är vi kanske för stränga i vår bedömning. Men vi jobbar hela tiden med målet att hålla diskussionen på sajten på en hyfsad nivå.
Kommentarer på det?
Uppdaterad: Kommenterar till den här texten kan också lämnas och läsas här!
Gå till toppen