Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Inspirerad av Mölle kapell

Några frågor...till författaren och inspiratören Tommy Dahlman. På SVT 1 lördagen 10 januari klockan 17.50 sänds "Helgmålsringning" från Mölle kapell där Tommy Dahlman leder programmet.

Författaren och inspiratören Tommy Dahlman sänder "Helgmålsringning" på SVT 1 från Mölle kapell på lördag.
Varför just Mölle kapell?
— Därför att kapellet i sig har en sådan fascinerande historia. Bland annat startade Mölleborna en insamling 1899 för att förverkliga ett eget kyrkorum. Varje detalj i kapellet verkar dessutom ha sin egen fascinerande historia. Det tände mig och därför tackade ja att delta den här gången när redaktionen frågade mig.
Vad tyckte du om platsen?
— Vilken idyll! Jag hade aldrig varit i Mölle tidigare och blev förvånad över att orten låg så långt ut på halvön och så nära havet. Jag skulle gott tänka mig att åka hit på sommaren nästa gång. Nu spelade vi in programmet i november förra året.
Vad ska du prata om i programmet?
— Om "andliga bärplatser". Jag ska försöka knyta ihop moderna existensiella frågor med gammal, klassisk kristen tro utan att det blir flummigt.
Ser du själv "Helgmålsringning"?
— Jodå, även om jag måste medge att det ligger på fel sändningstid för mig på lördagkvällar. Oftast sitter jag i bilen på väg till något föredrag eller någon kyrka vid den tiden.
Hur många ser programmet?
— Det ska röra sig mellan 300 000 till 500 000 tittare så det är ju väldigt många. Speciellt mot bakgrund av det enorma medieutbudet som finns idag.
Gå till toppen