Nöje

Caroline nobbar Melodifestivalen

I tre år har Caroline Jönsson sjungit och dansat bakom svenska artister i Melodifestivalen. Nu nobbar hon kören för att satsa på den egna karriären.

Det finns en ton av besvikelse i rösten. Det var nära, riktigt nära. Efter tre år i kören höll Caroline Jönsson i år på att bli en av dem som tagit steget fram från kören ut i rampljuset.
— Jag var påtänkt i ett av bidragen, jag kan inte säga vilket, men det blev en manlig sångare istället, berättar hon.
Då lockade inte ett år till på vägarna med den turnerande schlagercirkusen.
— Jag kom väldigt långt i uttagningen, så när det inte blev något tänkte jag: Nej. Det har varit jätteroligt att jobba i juryn och göra många olika bidrag, men nu vill jag göra mer egna grejer.
Genom åren har Caroline Jönsson sjungit bakom artister som Carola, Linda Bengtzing och Anna Book. Förra året var hon med i kören som sjöng och dansade fram Charlotte Perelli till Eurovision Song Contest i Belgrad. Hon kom dock aldrig med till Serbien. Perelli ville ha väninnan Dea Norberg bakom sig, så Caroline fick stanna hemma. I stället blev det en soloturné i Norge. Hon var stand-by i Robert Wells "Rhapsody in rock" i somras och sjöng på Niklas Anderssons album "Musikalfavoriter". Hon går inte arbetslös. Flera av de artister hon hunnit jobba med ringer när de behöver hjälp.
— I går sjöng jag inför en inbjuden publik på Berns som åt innan Idrottsgalan. Sedan ska Niklas och jag uppträda på Birkabåtarna. Det har jag gjort tidigare och det är kul att de vill ha mig tillbaka, berättar hon.
Det gjorde att hon inte heller kunde säga ja när låtskrivaren Claes Andreasson bad henne köra i Danmarks Eurovision-uttagning. Hon var helt enkelt fullbokad.
Hon hoppas på att kunna få en ny chans i festivalen i framtiden, men just nu känns det inte som en katastrof att ha missat årets upplaga.
— Det är samtidigt skönt att ha släppt det. Jag har levt i schlagerbubblan i tre år.
Gå till toppen