Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Vi efterlyser bild på kiosken

Regnbågens kiosk på Eskilsminne har funnits åtminstone sedan 1945. Nu vill vi veta mera om kiosken och kanske hitta en bild på den ursprungliga byggnaden.

Här vid Regnbågens kiosk spelades videon till Nic Schröders ”Hej, hej Monika” in.Bild: Frida Nilson
Ann-Christine Henrysson växte upp på Eskilsminne och hon minns den ursprungliga Regnbågens kiosk vid Ramlösavägen dit hon ofta gick och handlade som barn.
— Under åren har den blivit tillbyggd. Men nu ska den rivas i februari eftersom där ska byggas hus. Jag undrar om det finns någon läsare som har en bild på den ursprungliga kiosken? Skicka den i så fall till Jourhavande reporter som kan visa kiosken i tidningen.
Ja, finns det någon sådan bild så tar vi gärna emot den för publicering.
Namnet Regnbågens kiosk och gatukök försvinner dock inte. Rörelsen kommer att flytta in i en ny byggnad på Södra Hunnetorpsvägen, intill Västra Ramlösa skola, med 15 invändiga matsittplatser.
För ett par somrar sen blev kiosken riksbekant i samband med Nic Schröders sång "Hej, hej Monika". Videon till låten spelades in vid Regnbågens kiosk.
DANSKA KANAL 1
Många har hört av sig när det gäller ljudkvaliteten på danska tv:ns kanal 1. Det verkar som om problemen finns i hela stan. Tyvärr har Jourhavande reporter inte kunna få reda på var felet ligger nånstans.
Varken på Teracom eller Comhem säger man sig känna till störningarna.
Nu ställer Jourhavande frågan:
Vet någon läsare vad det är som orsakar problemet med ljudstörningar? Svar mottages tacksamt.
VARNING FÖR LURENDREJERI
Bengt Berglund ringer och vill utfärda en varning.
— Häromdagen ringde det sju gånger på min telefon. Jag såg att det var ett långt afrikanskt nummer på telefonsvararen. Numret var 048724091180. Jag svarade inte eftersom jag vet att man får betala 90 kronor bara man lyfter luren och då får man bara höra musik i luren.
— Jag vill varna för detta lurendrejeri.
FLAGGNING I HAMNEN
Per Persson undrar varför det inte är flaggat i hamninloppet och vid Norra hamnen.
Vi låter frågan gå till Kennet Karlsson på Entek som är flaggansvarig i kommunen:
— Det är en gammal tradition att börja flaggningen på valborgsmässoafton och sen pågår den augusti ut. Flaggningen sköts av olika idrottsföreningar. Så har det varit i många år.
BILDEVEHUSET
Vi har den senaste månaden skrivit om Bildevehuset på Carl Krooks gata. Här kommer ett nutidshistoriskt inlägg från Peter Johnsson:
"Jag har följt artiklarna om Bildevehuset. Mina föräldrar köpte ett antal bilar härifrån. Service och reparationer gjordes givetvis i deras verkstad och jag fick följa med in och hälsa på verkmästaren och nån mekaniker. Det var väl så mitt intresse för bilar väcktes. Detta var nån gång på 60-talet.
1978 började jag på Rönnwoska skolans fordonstekniska tvååriga linje. Nästan hela första året höll vi till i lokaler på skolans bakgård, därefter flyttade vi undervisningen till Bildevehusets gamla bilverkstads lokaler med skolans saker som vi själva satte upp och borrade fast.
Jag kommer inte ihåg varför skolan flyttade oss hit men jag kan tänka mig att vi var trångbodda.
Det har alltså även varit skola i huset.
Vi tillbringade några månaders undervisning här för att sen flytta till nybyggda fräscha lokaler på Cindersgatan och avsluta utbildningen."
Vi tackar för inlägget.
Det var allt från tisdagens skörd. Jourhavande reporter är tillbaka med öppen telefon i dag igen mellan klockan 9.30 och 11. Vi hörs!
Gå till toppen