Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Nöje

Helsingborgaren som vill fånga radiolyssnarna

Efter att ha släppt sin andra singel hoppas helsingborgaren Johan Krafman på en lyckosam kedjereaktion. "Jag vill nå ut till så många som möjligt med min musik", säger den 20-årige artisten.

Johan Krafman hoppas få albumdebutera till sommaren.Bild: Universal
Efter att ha sjungit hem Mix Megapols artistjakt i augusti i fjol fick Johan Krafman ingen tid till eftertanke.
– Allting gick väldigt fort. Redan dagen efter segern åkte jag till studion och spelade in en singel, "Disarmed". Jag hann inte ens skriva på ett kontrakt innan låten spelades i radio
Under hösten fick han göra inhopp på "Ladies night"-turnén och delade då scen med Peter Stormare, Martin Stenmarck och Henrik Hjelt. Inte illa för en 20-årig nykomling från Helsingborg
I förstapriset ingick också ett åttamånaderskontrakt med Wallmans salonger i Åre.
– Men jag valde att satsa på skivkarriären i stället och flyttade till Stockholm.
I dagarna släpptes Johan Krafmans andra singel, "Chain reaction". Precis som föregångaren är det en låt som bäst kan beskrivas som refrängstark radiovänlig rock, framförd med säker stämma.
– Det känns tryggare nu, i och med att jag har mitt skivkontrakt. Den här singeln är mycket mer planerad och jag har fått jobba i min egen takt.
"Chain reaction" är skriven och producerad av Tony Nilsson och Peter Boström, samma duo som också låg bakom "Disarmed". Tony Nilsson har sedan tidigare "Idol"-Ola Svenssons hit "Natalie" på sitt samvete.
– Det föll sig naturligt att fortsätta jobba med dem, säger Johan.
De bägge singlarna ger en god av bild av den musik som Johan Krafman känner sig mest bekväm med.
– Jag vill nå ut till så många människor som möjligt och bästa sättet att göra det är med radiovänliga låtar.
Han har skivbolagsjätten Universal i ryggen och känner att han får bra stöd därifrån. Målsättningen är att släppa ett album till sommaren.
– Hela förra månaden satt jag isolerad i min lägenhet i Stockholm. Jag skrev och spelade in olika låtidéer. Dessa skickar jag sedan vidare till producenten Peter Boström, som avgör hur vi går vidare.
En video till "Chain reaction" är på gång. Annars kommer Johan Krafman framöver att ägna mesta tiden åt låtskrivande.
– Plattan har naturligtvis högst prioritet, men jag vill också komma ut och spela lite, säger Johan Krafman, vars stora dröm är att nå utanför Sveriges gränser med sin musik.
Gå till toppen