Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Sport

Lindh besviken efter ÄFF:s miljonbud

Jonas Lindh hoppas att det ska lösa sig men förhandlingarna ligger fortfarande nere.

Jonas Lindh var inställd på att flytta till Norge men enligt våra källor hoppade Tromsö av affären när ÄFF begärde en dryg miljon för övergången.
— Det är klart att jag är besviken på Ängelholm. Jag kom ju gratis från BoIS och jag har alltid ställt upp, så jag tycker nog att ÄFF kunde unnat mig den här chansen.
Lindh gjorde stor succé, bland annat med ett riktigt drömmål, när han fick testspela med Tromsö under klubbens träningsläger på Gran Canaria och efter de första signalerna trodde han att allt skulle lösa sig. Men ÄFF tyckte att Tromsös utgångsbud var pinsamt lågt, vi har fått uppgifter om att det låg på 300 000 kronor, och när Ängelholm svarade med ett motbud drog sig norrmännen ur direkt. Utan några vidare förhandlingar.
— Jag har inga kommentarer, säger Pär-Olof Ohlsson i ÄFF-ledningen. Vill Tromsö gå ut med summorna är det deras sak, vi har som policy att inte hålla på med sånt här i pressen.
— Men jag kan säga så mycket som att den summan som vi kontrade med var exakt samma som vårt utgångsbud när Markus Holgersson gick till HIF. Då skiljde det också en del i början av förhandlingarna, men vi kom ju överens till slut.
Även om Jonas Lindh säger att han tänker mindre och mindre på Tromsö tror han inte att affären är nerlagd för gott. Jonas hoppas fortfarande att Norgeflytten ska bli av och eftersom transferfönstret stänger den 31 mars finns det gott om tid.
— Det känns lite hopplöst just nu men även om jag är besviken måste jag också säga att jag förstår ÄFF. De vill ha ett slagkraftigt lag och de har ju redan tappat tre man till allsvenskan.
Trots att han erkänner att han gärna tagit chansen att spela toppfotboll i Norge, inte minst av ekonomiska skäl, försäkrar Lindh samtidigt att han ser fram emot en ny säsong i superettan.
— Det ser lovande ut i ÄFF, över förväntan faktiskt. Våra nya spelare sköter sig till exempel riktigt bra och när alla skadade är tillbaka blir vi ännu vassare.
Ängelholm jobbar annars på att hitta en lösning när det gäller Henrik Fribrock och hans spel i klubben även under 2009. Henrik var inlånad redan ifjol, nu är han tillbaka i ÄFF och han har varit med i två av lagets fyra träningsmatcher. Men den slitstarke mittfältaren tillhör fortfarande HIF och Peo Ohlsson vet inte riktigt hur det blir.
— Vi får se. Egentligen har vi inte ekonomi till fler spelare, men jag hoppas att vi ändå kan lösa det på något vis, så att Henrik får fortsätta hos oss.
Den unge mittbacken Marcus Danielsson, som lånats in från HIF för de två senaste matcherna, är dock inte aktuell.
— Nej, nu är Jonas Nilsson hemma igen. Det var bara en tillfällig lösning.
Gå till toppen