Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Helsingborg

Nya Filmstaden drar ut på tiden

Filmstadsprojektet försenas ännu mer och SF:s tålamod börjar tryta. Midroc tror på byggstart vid nyår men har ännu ingen hotelloperatör klar. Samtidigt tävlar man om Färjestationen där ett hotell till planeras.

Så här är det tänkt att huskroppen närmast Malmöleden ska se ut på det stora Söderkomplexet. Cirka 90 bostadsrätter och kontor får plats i den här delen och på hörnet mot Gasverksgatan placeras entrén till Filmstaden. Bakom syns den andra byggnaden med hotell mot Mäster Palms plats. Till vänster ligger det gamla tingshuset och till höger om nybygget det nya tingshuset. För ritningarna svarar Johan Celsing arkitektkontor i Stockholm som segrade i konkurrens med tre andra kontor.
Ursprungligen talades om inflyttning 2007-2008 men turerna har sedan varit otaliga kring det skissade Filmstadskomplexet. I höstas hoppades byggherren Midroc kunna sätta spaden i Konsul Perssons plats på Söder nu i vår. Men så blir det inte heller.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen