Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Danny Glover längtar till Sverige

Hollywoodstjärnan Danny Glover ser fram emot att komma till Sverige för att spela in Othman Karims "Dear Alice". — Jag tyckte mycket om manuset och filmens ämne, säger Glover.

Danny Glover, till höger, gör en av rollerna i svenska regissören Othman Karims kommande drama "Dear Alice".
— Du kommer från Sverige? Dit ska jag om en månad och spela in film, säger Danny Glover när vi träffar honom under filmfestivalen i Cannes.
Men det visste vi ju redan. Glover är den oväntade stjärnan i "Dear Alice", den Glumslövsbaserade regissören Othman Karims kommande långfilm där Glover ska spela mot svenska namn som Tuva Novotny, Stefan Sauk och Ulf Brunnberg.
— Filmen tar avstamp i ett ögonblick, sedan går den tillbaka och visar vad som ledde till just det ögonblicket, berättar Glover.
— Jag blev helt fascinerad av berättelsen. Den behandlar komplexa ämnen som invandring, gränser och gränsernas militarisering. Det är något som är aktuellt inte bara i USA utan också i mer välkomnande, socialdemokratiskt präglade länder som Sverige.
Danny Glover, mest känd för "Dödligt vapen"–serien mot Mel Gibson, är högst medveten om att invandring är ett kontroversiellt ämne.
— Vi ser vad som hänt inte minst här i Frankrike. I den ekonomiska krisens spår har invandrarna från de gamla kolonierna blivit attackerade och sedda som problem, trots att de har de sämsta jobben.
Den socialt starkt engagerade Danny Glover är i Cannes som producent av dokumentären "The soundtrack of a revolution" som handlar om musikens roll i de svartas kamp för lika rättigheter i USA.
— När det började hända var jag åtta år. Jag förstod att något enormt var på väg att ske, pådrivet av enorma människor. Jag ville vara delaktig. Jag ville vara som de, jag ville att min flickvän skulle se ut som de. Jag är, utan tvivel, ett barn av medborgarrättsrörelsen.
— Även om jag inte förstod allt som hände såg jag glädjen i mina föräldrars ögon. Nu ser mitt barnbarn Barack Obama sväras in som president och ser glädjen hos sina föräldrar. TT Spektra
Gå till toppen