Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Sport

Hannu får bara spela när Joel är avstängd

Det har inte blivit mycket spel för honom i år. Men när en av mittbackarna är avstängd får Hannu Patronen chansen.

När HIF för en dryg månad sedan mötte Halmstads BK spelade mittbacken Hannu Patronen sin hittills enda match från start. Det gjorde han därför att Joel Ekstrand var avstängd efter sin utvisning mot Örebro i matchen innan.
I dag när Örgryte kommer till Olympia spelar Patronen åter från start. Varför? Jo, Joel Ekstrand är avstängd, eftersom han i fredags mot Häcken fick sin tredje varning.
— Det är bara att konstatera att de två mittbackar som spelat så här långt har skött sig mycket bra, även om det kanske inte varit så bra i de senaste två matcherna. Därför är det svårt att ta en plats, säger Hannu.
De han tänker på är Joel Ekstrand och Marcus Nilsson.
En annan anledning till att Patronen så här långt fått spela så lite i år är att han kommit efter med träningen. I november i fjol opererade han en axel och det höll honom borta från fotbollsträning i fyra månader.
— Nu är jag kvitt det i onda i axeln och har kunnat träna för fullt i snart två månader. Men så länge Marcus och Joel spelar så bra som de gjort är det inte mycket att säga om att de får chansen, säger Hannu.
Senast han spelade från start gick det inte så bra. Halmstads BK vann med 3–1. Det var HIF första och hittills enda förlust på Olympia.
— Men nu tror jag att vi kommer att vinna, säger Hannu inför kvällens match.
När det stod klart att Joel Ekstrand tvingas stå över mot Örgryte i kväll var valet av ersättare inte så svårt för HIF-tränaren Bosse Nilsson.
— Förutom Ekstrand och Marcus Nilsson har vi ju bara ytterligare en renodlad mittback och det är just Patronen. Därför är det naturligt att sätta in honom i stället för att hålla på att ändra om i laget för att exempelvis låta Markus Holgersson spela mittback, säger Bosse.
Han gör ytterligare en ändring i det lag som spelade så medioker fotboll mot Häcken i fredags. Marcus Bergholtz ersätter Isaac Chansa på det inte mittfältet.
— De två är jämspelta. Därför är det dagsformen som avgör vem som ska spela. Just nu är det Bergholtz som jag bedömer har den bästa formen, säger Bosse.
Gå till toppen