Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Fullsatt på Olympia på midsommarafton

Sverige möter Italien i U21-EM klockan 16 på midsommarafton. Frågan är hur många som väljer bort Små grodorna och dansen kring majstången. Minst 11 000 visar det sig. Så många biljetter har sålts till matchen på Olympia, som totalt rymmer 12 100 under EM-slutspelet.

— Det känns fantastiskt motiverande att jobba med det här när så mycket publik är på gång och vi får se fullsatta arenor flera gånger under mästerskapet, säger Andreas Meimermondt, projektledare för U21-EM i Helsingborg.
Olympia är under förvandling. I huvudläktaren har flera av rummen gjorts om och ute på arenan är de ordinarie reklamskyltarna övertäckta med andra budskap. En ensam gräsklippare kryssar över mattan och finklipper så att gräset är lagom högt till premiärmatchen.
— Det är klart att miljoner småsaker som återstår. I det 2000-sidor långa reglementet som Uefa bifogat finns så mycket detaljer att något måste falla mellan stolarna. Det svåra är att försöka se till att det inte är något stort.
Redan på torsdag landar det serbiska laget i Helsingborg och tränar på Medevi i Påarp på kvällen. Italien kommer på lördag och gör sin första träning på Harlyckan samma kväll. Sverige checkar in i Båstad på fredag medan det fjärde laget i gruppen – Vitryssland - håller till i Malmö.
Förberedelserna pågår in i det sista på och kring Olympia.
— Det kommer mängder av utrustning från Uefa som ska sorteras och sättas på rätt plats. Det är kylskåp, tv-apparater, bollar och träningströjor... Och så ska vi färdigställa volontärscentrat i foajén i Idrottens Hus, säger Andreas Meimermondt.
Totalt har cirka 27 000 biljetter sålts till de fyra matcherna på Olympia:
* 16/6 Italien-Serbien – drygt 6 300 st
* 19/6 Sverige-Italien – drygt 10 800 st
* 23/6 Vitryssland-Italien - ca 3 200 st
* 26/6 Semifinal – ca 6 700 st
Gå till toppen