Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Roger Wilson: Skval-tv enda alternativet i sommarstiltjen

Tablåläggarna på tv har redan tagit semester, och att kolla igenom tv-tablåerna i morgontidningen leder oftast till ett halvbittert skrockande. "Jaha, det här var vad som fanns i rea-lådan den här säsongen".
Plötsligt, som en blixt från klar himmel är SVT en kanal som driver nordismen hårdare än någon annan. Plötsligt finns det plats för livsåskådningsprogram från Danmark och finlandssvenska livsstilsprogram på prime-time, eller varför inte en norsk realityserie om en cirkus. Jag tycker visserligen att vi i Sverige borde bry oss mer om finlandssvensk kultur, men att göra det genom ett intervjuprogram där en finlandssvensk programledare intervjuar…eh…Cyndee Peters…är inte rätt ände att börja i.
Själv har jag numera lagt om till sommarvanor och börjat konsumera tv lite grand som jag gör när jag lyssnar på radio. Jag ställer in en kanal, och sedan få den stå på hela dagen. Just nu byter jag mellan TV4 Komedi och BBC Entertainment ungefär två gånger i veckan. Två varumärken som ofta innehåller ett likartat utbud, ja ibland kan man till och med pricka in olika avsnitt av samma serier först i den ena, och sen i den andra kanalen.
Min senaste upptäckt är den brittiska komediserien ”Man stroke woman”. En ganska skruvad, något hysterisk brittisk serie som är ungefär som en korsning mellan ”Smack the Pony” och ”Green Wing”. En några år gammal serie som jag upptäckt först nu - ibland är repriser bra!
Jag måste också delge er förra veckans skräckupplevelse. Att sitta i SVT:s morgonsoffas kulturpanel och bli intervjuad av K G Bergström var inget annat än en skräckupplevelse. Lite som att vara med i en zombiefilm faktiskt. Morning-tv of the living dead. I alla fall när han skulle prata kultur.
Andra bra serier att hålla utkik efter i TV4 Komedi är "Shameless" och "The Cho Show"
Repriserna av "Pistvakt" och "Sjukan" på SVT får mig däremot att stänga av. Bäst före datumet är utgånget!
I kväll tittar jag på ett avsnitt till av "Man stroke Woman". 16.35 på TV4 komedi.
Gå till toppen