Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Roger Wilson: Sambos på försök

En vampyr, en varulv och ett spöke delar testar livet som sambos. Det är det udda konceptet för den brittiska dramaserien ”Being Human” som drog igång igår. En serie som slåss på en minst sagt mättad marknad. Bland vampyr-konkurrenterna finns ju till exempel ”Twilight” som är en hit både som bok och film, precis som svenska ”Låt den rätte komma in”, och den hypade amerikanska tv-serien ”True Blood”. Den brittiska varianten är lite snällare, lite töntigare och…faktiskt lite…rarare.
Vignettbild till roger.wilsons tv-krönika
Huvudpersonerna är helt enkelt ganska vardagliga, vilket är en besvikelse om man nu hoppats på mer blodsugaraction. Premiäravsnittet kändes också lite svårt att hänga med i. I Storbritannien gjordes det först ett pilotavsnitt med lite annorlunda stuk och andra skådisar, men det visas inte i Sverige. "Being Human" får med tvekan godkänt. Främst får serien en ny chans eftersom den är en av sommarens få nysatsningar.
Bland drivorna av repriser igår tittade jag också på två av alla dessa reality-serier som fungerar som en sorts förlängda reklamfilmer för sina huvudpersoner. Komikern Kathy Griffins ”D-list” på TV4+ är ett mästerverk i genren. Hon utnyttjar sitt begränsade kändisskap för att driva både med sig själv och Hollywood. Serien handlar om hur Griffin försöker klösa sig uppåt i kändishierarkin, och efter två Emmys och fem säsonger fejkar hon numera mest att hon är en loser. Men roligt är det.
Victoria Silvstedts serie ”My perfect life” tillhör däremot bottenskrapet i realitykategorin. I gårdagens program fick man bland annat uthärda hur Silvstedt stod och sjåpade sig i en skivstudio en hel dag. Jag menar, om hon nu inte vill sjunga – varför ska hon då spela in en singel? Att hon dessutom var tvungen att vifta med tuttarna framför sin skivproducents ansikte hela tiden gjorde inte saker och ting mindre pinsamma.
Alla måste titta på Kathy Griffins ”D-list” på TV4+. Och passa på att kolla in hennes fantastiska stå upp-shower på YouTube också.
”Priveleged” på Kanal 5 är verkligen en fasansfullt dålig serie med en outhärdligt präktig huvudperson
tittar jag på The Big Bang Theory, 18.30 på Kanal 5, och försöker bestämma mig för om nördkomedi verkligen är roligt.
Gå till toppen