Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Nöje

Stefan & Krister i ny sommarbuskis

Som komikerduo är de ett minne blott, men buskisrävarna Stefan & Krister gör fortfarande teater ihop. Nu är de aktuella med en ny sommarföreställning. "Det bästa vi gjort", säger Stefan Gerhardsson.

Som komikerduo är de ett minne blott, men buskisrävarna Stefan & Krister gör fortfarande teater ihop. Nu är de aktuella med en ny sommarföreställning.
— Det bästa vi gjort, säger Stefan Gerhardsson.
Det är dagen före premiären av "Sommarbuskis" på Charlottenlund i Grebbestad. Stefan Gerhardsson ska strax börja genrepa i den västkustska gamla folkparken, cirka 20 mil från hemstaden Falkenberg, där han vanligen brukar spela revy.
— Jag har jobbat på Vallarna i så många år. Det var tid att prova något annat. Jag tänkte på mina gamla polare som borde känna samma sak, och så satte vi ihop en ny grej, säger han.
De två tidigare åren har föreställningen ambulerat över hela landet. Det ska den göra i sommar också, men turnéschemat inleds alltså med två fasta veckor i Grebbestad.
— Man kan inte vara på ett så mycket bättre ställe, i alla fall inte när det är fint väder. Det är så mycket folk i rörelse här, säger Stefan Gerhardsson.
I fjol var utomhusteater en del av den intensiva svenska livesommaren. Vallarna-farsen "Solsting och snésprång" sålde rekordmånga biljetter redan före premiären.
Om intresset är lika stort för "Sommarbuskis" återstår att se, eftersom det inte går att skaffa förköp.
— I Grebbestad finns inte samma tradition som i Falkenberg, så vi vet inte riktigt, säger Stefan Gerhardsson.
Han och manusförfattaren tillika regissören Krister Classon slutade att stå på scenen tillsammans 2001, men har knappast släppt taget om varandra för det. Hör man till Stefan & Kristers beundrare lär man känna igen sig i "Sommarbuskis".
— Det är mycket nyskrivet, men också en del gamla figurer. Som fågelskådaren Olvert, som nu ska köpa internet, skrattar Stefan Gerhardsson.
Gå till toppen