Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Joels snedträff HIF:s lycka

En snedträff och HIF får fortsätta spela vidare om en plats i gruppspelet i Europa League.

Allt hopp var i princip ute, tilläggstiden på tre minuter likaså. Men när det bara återstod sekunder av denna hände det som i stort sett alla 2 580 på Olympia knappast ens vågat hopas på. HIF gjorde det mål som gav förlängning och fortsatt hopp om spel i Europa.
— Bara att erkänna att vi hade tur som fick till en förlängning, säger HIF-tränaren Bosse Nilsson.
Erik Wahlstedt kastade ett inkast in i Zestafonis straffområde. Henrik Larsson touschade bollen vidare till mittbacken Joel Ekstrand, som på något underligt sätt fick bollen i mål.
— Måste erkänna att jag fick en snedträff. Hade jag fått perfekt träff på bollen hade den nog inte gått i mål, säger Joel.
Fram till det målet såg det mörkt ut för HIF, som hade ett i det närmaste perfekt utgångsläge efter 2–1-segern borta i Zestafoni. HIF hade råd att förlora med ett mål och ändå ta sig vidare till nästa kvalomgång i Europa League. Men på tre minuter säg georgierna till att den möjligheten var borta.
Efter 29 minters spel kunde Jaba Dvalis ta sig genom HIF-försvaret och behärskat slå bollen förbi utrusande målvakten Pär Hansson.
— Vi hade litet otur vid det målet. Han som gjorde det fick bolen via ett motlägg, vilket helt ställde både mig och Marcus Nilsson, säger Ekstrand.
Bara tre minuter senare dundrade Nikoloz Gelashvili in 2–0 via stolpen.
— För dåligt av mig och Marcus. Vi gav honom alldeles för mycket utrymme och det utnyttjade han med att få i väg ett i det närmaste otagbart skott, säger Joel.
Fram till de båda målen hade HIF haft ganska bra kontroll på matchen, vilket hemmalaget knappast hade under resterande delen av ordinarie matchtid.
— Kanske inte så konstigt. Många av spelarna hade drabbats av magsjuka och kunde därför inte göra sig själv riktig rättvisa, säger Bosse Nilsson.
— Vi tillät dem pressa oss alldeles för mycket i vår uppbyggnad av spelet, så att vi inte fick i gång det. Inför förlängningen bestämde vi oss därför för att spela enklare. Det gjorde vi också och då fick vi också tag i matchen och kunde avsluta den på det sätt som ville, säger Joel som nu gjorde sitt första mål i A-lagssammanhang.

Kval till Europa League

HIF–Zestafoni 2-2 efter förlängning.

HIF vidare med sammanlagt 4-3.
Gå till toppen