Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Sport

HIF orkade inte mot Örebro

En hyfsad första halvlek räckte inte långt. Det unga HIF-laget tröttande i andra halvlek och föll med 0-1 hemma mot Örebro.

Utan Henrik Larsson, Marcus Lantz, Joel Ekstrand, Christoffer Andersson, Olafur Skulason och Andreas Landgren fick HIF svårt att ladda om efter Europa League-förlusten mot Sarajevo i torsdags.
Men laget gjorde ändå en ganska bra första halvlek och fick sina första chanser i den 12:e minuten. Marcus Bergholtz nickade ner en hörna till René Makondele som sköt på Erik Sundin. Bollen kom sedan in i straffområdet igen, men Rasmus Jönsson fick ingen fart på sin nick och bollen gick utanför.
I den 13:e minuten kom hemmalaget i en fin kontring. Erik Sundin hoppade över inlägget som kom längs marken. Makondele blev nästan fri, men sköt på en försvarare till hörna.
Minuten senare slog Örebros Eric Bassombeng ett hårt inlägg som Kim Olsen nickade tätt utanför.
HIF hade ett riktigt bra passningsspel, men fler stora chanser skapade man inte i första halvlek. I stället fick ÖSK en bra chans. Kim Olsen nickade fram Roni Porokara som slet sig fri i straffområdet, men han kom lite för nära Pär Hansson och fick inte till avslutet. Bollen gick sedan ut till Olsen som sköt utanför i svår vinkel.
Efter det tog Örebro över lite och dominerade den sista kvarten av första halvleken. Och matchbild var likadan efter paus.
HIF kom inte i gång och såg trött ut och Örebro var laget som skapade chanser.
Pär Hansson gjorde en bra räddning på Roni Porokaras nick efter en frispark. Minuten senare, i den 57:e minuten, blev det kalabalik i HIF-försvaret efter en Örebrohörna. Fredrik Svanbäck lyckades rensa bort bollen, men den gick inte så långt och Nordin Gerzic fick på ett kanonskott som tog i stolpen. Returen gick ut till Kim Olsen som enkelt nickade in 1-0 till bortalaget.
Tränaren Bosse Nilsson gjorde tre byten för att försöka få igång sitt lag. Rasmus Jönsson och Markus Bergholtz gick ut – in kom Yakuba Alfa och Marcus Holgersson. Det tredje och sista bytet blev extra uppskattat av hemmapubliken. Nya brasilianske anfallaren Porcellis kom in i den 77:e minuten (Erik Wahlstedt gick ut).
Men Porcellis rörde knappt bollen under matchen. Han var dock inblandad i det som blev HIF:s stora chans att kvittera. Med en minut kvar av tilläggstiden fick Porcellis frispark precis utanför ÖSK-området.
Erik Sundin skulle slå frisparken, som var i bra läge, men han halkade i skottögonblicket och där försvann hemmalagets poängchans.
- Jag tycker vi spelade bra i första halvlek och hade ett bra passningsspel. Sen tappar vi i andra halvlek och skapar knappt någonting. Det syns att vi har spelat många matcher på sistone, sa HIF:s Fredrik Svanbäck i payperview-sändningen.
HIF fick lämna över serieledningen till Göteborg som slog Örgryte med 2-1. Men positivt för HIF var att både Elfsborg (2-3 mot Gefle) och Kalmar (0-2 mot Halmstad) förlorade. Därmed är helsingborgarna fortfarande tvåa i tabellen.
På söndag väntar en seriefinal borta mot Göteborg. Hur många av de frånvarande spelarna får HIF tillbaka då?

Startelvan

Startelvan: Pär Hansson - Erik Wahlstedt, Hannu Patronen, Marcus Nilsson, Adama Tamboura – Marcus Bergholtz, May Mahlangu, Fredrik Svanbäck, René Makondele - Rasmus Jönsson, Erik Sundin
Avbytare: Daniel Andersson, Markus Holgersson, Fredrik Liverstam, Yakubu Alfa, Porcelli.
Gå till toppen