Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Äkta par flög hem ett EM-brons

Landskrona Flygklubbs äkta par Ronny Lindell och Gunilla Lundström Lindell fortsätter att skörda stora framgångar in om segelflygsporten. När EM i tvåsits avgjordes i Kaunas i Litauen blev det en skön bronsmedalj till paret som är bosatta i Vallåkra.
Det är bara på bilden som det hänger tunga moln över Landskrona Flygklubbs hangar. Året har inneburit stora framgångar. Senast blev Ronny Lindell, som skjuter undan porten här, bronsmedaljör i EM för tvåsits tillsammans med hustrun Gunilla Lundström Lindell.Bild: Roland Bengtsson
— Det blev verkligen en utslagningsgivande tävling. Jag tror knappt jag upplevt att vi kunnat flyga 13 dagar, det vill säga samtliga tävlingsdagar, under ett mästerskap, säger en glad och nöjd Ronny Lindell på telefon.
Ronny och Gunilla tillbringade cirka 70 timmar tillsammans i sittbrunnen på sitt segelplan. Vissa flygningar gick en bit in i Polen.
— Men det var inga som helst problem. Vädret var kanonbra och vi kan inte klaga på möjligheterna. Det var en dags flygning som sänkte oss i kampen om en ädlare medalj. Vi valde fel väg tillsammans med flera av deltagarna, det kostade oss mycket, säger han.
Ronny och Gunilla chansade på att flyga över ett skogsparti för att få bättre uppvindar men det blev precis tvärtom.
— Polacken som vann, den trefaldige världsmästaren, valde en annan väg tillsammans med den slutlige EM-tvåan. Det fällde avgörandet. Vi fick flyga hem med hjälp av vår lilla hjälpmotor, säger Ronny Lindell.
EM-tävlingarna var visserligen välsignade med bra väder men det var en tuff tävling. Något som Ronny och Gunilla uppskattar.
— Det var en nyttig erfarenhet och det ger kunskap inför framtiden. Kanske blir det så att vi kan ha nytta av det redan nästa år då VM går i Slovakien. Det är dock inte riktigt klart om vi åker dit eller inte, säger han.
Årets segelflygsäsong är därmed i princip över för Landskrona Flygklubb och framför allt Ronny och Gunilla kan se tillbaka på ett framgångsrikt år med medaljplaceringar i flera mästerskap. Dessutom belönades båda i samband med Landskrona Idrottsgala i våras.
Gå till toppen