Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Landskrona

The Big Bög Show i Öresundsteaterns nya lokal

På lördag inleder Öresundsteatern höstsäsongen i sitt nya teaterhus, centralt placerad bakom Landskrona museum. Första pjäsen ut blir nypremiären av succén The Big Bög Show – eller vem släppte ut dig ur garderoben? Föreställningen har spelats hela 80 gånger, inklusive ett gästspel på Stockholms stadsteater i somras.
— Det ska bli väldigt roligt att göra föreställning nummer 81 på vår egen teater, säger Anders Kungsman, ensam skådespelare i The Big Bög Show.
Per Ullberg har regisserat föreställningen och har skrivit manus tillsammans med Anders Kungsman. Med The Big Bög Show vill duon visa på de svårigheter som kan uppstå när en ung människa öppet går ut med sin homosexualitet.
— Föreställningen handlar om både inre och yttre svårigheter med att komma ut, säger Anders Kungsman. Vi vill belysa de fördomar och det osynliggörande av homosexualitet som finns. Det är trots allt 20 procent av befolkningen som är homo- eller bisexuell och vi vill tala om hur vanligt det är, säger Anders Kungsman
Sedan premiären 2008 har The Big Bög Show turnerat runt på gymnasie- och högstadieskolor. Föreställningen riktar sig framför allt till ungdomar, men har också blivit populär bland vuxna.
— Ingen lämnas oberörd av den här föreställningen. Det må vara att man blir förbannad, glad eller ledsen, men den berör. Det händer ofta att både unga och äldre kommer fram efteråt och vill prata. Efter en föreställning på en skola i Malmö var det till och med en kvinnlig lärare som kom ut som lesbisk. Det är otroligt häftigt att teatern kan ha en sådan kraft, säger Anders Kungsman.
The Big Bög Show spelas på Öresundsteatern den 19, 20, 26 och 27 september.
Mer information på hemsidan: www.oresundsteatern.se
Gå till toppen