Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Dödsfall: Åke Larsson

Åke Larsson, byggnadsingenjör, Stockholm, har avlidit i en ålder av 73 år.
Han utbildade sig till byggnadsingenjör och fick sitt första egna uppdrag 1963 och startade Åke Larson Byggare AB. I början av 70-talet togs steget ut på den internationella marknaden, först med projekt för svenska uppdragsgivare och senare även med dotterbolag i Norge, England och USA. Av genomförda byggprojekt kan nämnas huvudkontoret för SAS i Solna, Aula Magna vid universitetet i Frescati Stockholm, Findus i Bjuv, flera projekt på Aker Brygge i Oslo, Arken i London och Astras amerikanska huvudkontor utanför Boston.
1986 valdes Åke Larson Byggare till Årets Tjänsteföretag av Tjänsteförbundet och Dagens Industri. 2002 utsågs Åke Larsson till Stockholms Byggnadsförenings jubileumsstiftelses hederspristagare.
Hans närmaste är hustrun Gunwer, barnen Eva, Peter och Jonas med familjer, Gunwers barn Maria, Kristina och Mats med familjer samt syskonen Britt, Sture och Kerstin med familjer.
Gå till toppen