Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Iphone mest trasiga mobilen

Iphone - Apples omåttligt populära mobiltelefon går sönder betydligt oftare än andra telefoner. Det visar statistik från försäkringsbolaget If.

Trasig IphoneBild: Scanpix
Apples Iphone är en riktig storsäljare. Men enligt statistik från försäkringsbolaget if lämnar den en hel del att önska ur ett kvalitetsperspektiv, skriver tekniksajten idg.se. Försäkringsbolaget får in fler trasiga Iphones än alla andra mobiltelefoner sammanlagt.
"Vi får in flera trasiga Iphones varje vecka. De har blivit vanligare som försäkringsärenden än alla andra mobiltelefoner sammantaget, trots att traditionella mobiler ute på marknaden är otroligt mycket vanligare", säger Caroline Uliana, pressansvarig på If, i ett pressmeddelande.
Slutsatsen försäkringsbolaget drar är att Iphone är känsligare för skador än andra mobiltelefoner och då speciellt telefonens skärm. Den är gjord i glas vilket gör den mer känslig för stötar.
Enligt idg.se uppger försäkringsbolaget att majoriteten av de trasiga telefoner som lämnas in har sprucken skärm.
Men det kan också vara så att Iphone är dyrare än andra mobiltelefoner, vilket i sin tur kan innebära att det finns en större motivation att ta en reperation på försäkringen.
´
Gå till toppen