Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Nöje

Svenska Akademien lägger av

Med orden "Elden brinner än, håll huet högt" tackar Landskronas mesta raggaband Svenska Akademien för sig. Vi har pratat om uppbrottet med Sture Allén den yngre, Carl-Martin Vikingsson.

Carl-Martin Vikingsson och Svenska Akademien hann med många svettiga livespelningar under sin karriär.Bild: Sonny Thoresen
Är det över för alltid?
– Man ska ju aldrig säga aldrig. Inte ens Benny Andersson säger att Abba aldrig ska återförenas. Vi får se vad som händer i framtiden.
Ni har spelat tillsammans i tio år. Varför bestämde ni er för att sluta nu?
– Det kändes som att det var dags nu bara. Det har varit tio bra och intensiva år.
Vad väntar nu för din egen del?
– Jag har själv en skiva på gång tillsammans med mitt band Stures Dansorkester. För mig känns framtiden väldigt spännande eftersom jag inte riktigt vet vad som händer nu. I tio år har allt jag gjort på ett eller annat sätt förhållit sig till Svenska Akademien och det har alltid kommit i första hand. Nu får jag stå på egna ben.
Blir det någon avskedsspelning?
– Vi har pratat om det, men Ivan (General Knas) är i Libanon just nu, så avståndet gör det lite svårt. Men han kan inte vara där för alltid, så vi får se.
Har ni några avskedsord till era fans i Landskrona?
– De ska veta att staden har en otroligt stor del i att Svenska Akademien blev den sortens band som vi blev. Många band och musiker från Landskrona säger att det betyder mycket för dem att vi kommer därifrån. Nu känner vi att det är dags att lämna plats för andra. Vi uppmuntrar dem att försöka själva och gå den långa vägen. Det är ju bra mycket bättre än att söka till typ "Idol".
Gå till toppen