Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Sport

ANALYS: Försvaret har börjat svikta

Historien upprepade sig – och till slut blev det än värre än så.

När HIF i våras mötte Trelleborgs FF hemma på Olympia ledde hemmalaget med 2–0 i paus. Till slut blev det 2–2.
Även i går på Vångavallen ledde HIF med efter 45 minuter, men nu blev resultatet ännu värre: förlust med 2–4.
På de fyra senaste matcherna har HIF släppt in sammanlagt elva mål: (Halmstads BK 1–2, IFK Göteborg 1–3, AIK 3–2 och Trelleborgs FF 2–4). Det ger ett snitt på 2,8 insläppta mål per match.
Snittet på de 22 första allsvenska matcherna ligger på ett mål.
Och orsaken? Det är inte svårare än så att det unga mittbacksparet Joel Ekstrand-Marcus Nilsson börjat svikta. I går kom alla fyra målen från positioner där de inte skulle ha släppt fram en enda motståndare.
Den som först började darra på manschetten var Marcus. Nu har han dragit med sig Joel i fallet.
Det är inte så konstigit att det blivit så här. Marcus är 21 år och Joel 20. Duon har, med rätta, fått mycket beröm för sina insatser tidigare i år, men är man inte äldre och därmed saknar den nödvändiga rutinen kommer ofrånkomligen svackor. Båda är nu inne i sådana.
Bästa sättet att få dem att lyfta igen är att låta dem båda vila. Men det låter sig svårligen göras, eftersom de saknas fullgoda ersättare. Hannu Patronen har spelat för lite i år och är därför matchrostig, medan Olafur Skulason trots allt är bättre som mittältare.
Bosse Nilsson har utan tvekan fått ett problem som måste lösas med det snaraste. Annars är det fara värt att lag som Malmö FF och Trelleborgs FF kilar förbi i tabellen.
Gå till toppen