Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Öresundsteatern gör pjäs om fantasins makt

På lördag är det premiär för den nyskrivna barnteaterföreställningen Jag är en Tyrannosaurus Rex! Med pjäsen vill Öresundsteatern ställa frågor om var unga killars ilska kommer ifrån.

Rex (Per Ullberg) med sin bästa vän, mjukiskatten Snabel.Bild: Mathias Rosquist
Öresundsteatern tar hjälp av projektioner, skuggteater och dockor när de gestaltar mellanstadiekillen Rex försök att hantera sin ilska och sin ensamhet. För att klara av den bitvis hårda vardagen hemma och i skolan flyr Rex, som spelas av Per Ullberg, in i en fantasivärld med hjälp av sina serietidningar. Pjäsen är delvis baserad på Pers egen uppväxt.
— Jag var ett ensamt barn och jag kunde bli väldigt arg, precis som Rex. Annars har pjäsen vuxit fram genom en salig blandning av erfarenheter. Vi har använt oss mycket av de upplevelser vi har fått genom att spela våra andra föreställningar ute bland barn och ungdomar, säger Per Ullberg.
Med hjälp av pjäsen vill Per Ullberg och regissören Anders Kungsman diskutera ilska, vrede och ensamhet.
— Det är inget fel med ilska och vrede i sig. Att bli arg och upprörd kan vara en drivkraft. Det är den destruktiva vreden som inte är konstruktiv. Under vårt arbete barn med barn och ungdomar i Landskrona har vi träffat på jättemånga som går i genom samma saker som Rex. Det gör pjäsen högaktuell, säger Anders Kungsman.
Trots sina svåra ämnen utlovas mycket humor i pjäsen. Och ett lyckligt slut.
— En pjäs som den här måste sluta bra eftersom den innehåller så starka scener, säger Anders Kungsman och får medhåll av Per Ullberg.
Jag är en Tyrannosaurus Rex! har premiär på Landskrona Teater nu på lördag klockan 14.00. Övriga föreställlningar ges som söndagsmatiné på Öresundsteatern i oktober och november.
Fotnot: Biljetter till föreställningen säljs med hjälp av HD-passet. Mer information hittar du här .
Gå till toppen