Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

BP nära nytt kontrakt

Brommapojkarna lär spela i fotbollsallsvenskan även nästa år. Efter övertygande 3—0 mot Örebro är avståndet ner till Hammarby och Djurgården på nedflyttningsplats åtta respektive tio poäng.

Brommapojkarna lär spela i fotbollsallsvenskan även nästa år.
Efter övertygande 3—0 mot Örebro är avståndet ner till Hammarby och Djurgården på nedflyttningsplats åtta respektive tio poäng.
Till Örgryte på kvalplats är det "bara" sju poäng, men med tanke på vad BP presterade mot Örebro på Grimsta hör de hemma i allsvenskan.
Hade John Alvbåge i ÖSK-målet haft en sämre dag hade siffrorna blivit ännu större.
Vänstermittfältaren Olof Guterstam, som låg bakom det mesta under den första kvarten, spelade fram Mauricio Albornoz till 1—0 redan i den andra matchminuten. BP kunde därefter ha gjorde ett par tre mål till, men var inte stolpen ivägen så smet bollarna ut precis utanför målet.
Matchen avgjordes i stället strax efter pausvilan då lillebror Albornoz, Miiko, stötte in 2—0 och Guterstam sköt in 3—0 bara minuten senare.
Örebro gjorde en direkt svag insats, chansen att nå en allsvensk fjärdeplats lockade tydligen inte tillräckligt och laget lär få nöja sig med en mittenplats i serien.
Notervärt är att ÖSK nu spelat 0—9 på de tre senaste allsvenska matcherna.
Gå till toppen