Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Därför förlorade HIF

Det blev en svidande förlust för HIF när Alvaro Santos sänkte sin gamla klubb. HIF:s mittback, Joel Ekstrand, blev utvisade i en straffsituation redan efter 24 minuter. Straffen satte Alvaro Santos. Det var även brasilianaren som ordnade 2-0 och 3-0. Tvåan var egentligen ett självmål av Marcus Nilsson som dunkade in bollen i eget mål efter att ha försökt rensa bort bollen från just Santos. 3-0 ordnade Alvaro på egen hand.

Vi hör efter med HIF:s reporter, Sara Johansson, på plats på Gamla Ullevi.
Varför blev det så här?
”HIF satte inte sina chanser, de hade rätt många chanser men missade, särskilt René Makondele som spelade i anfallet. Samtidigt är Örgryte effektiva.
Det var en rätt så öppen och trevlig fotbollsmatch om man ska sätta betyg på det. Men det hjälper ju inte HIF”.
Hur såg straffsituationen ut och blev den avgörande?
”Det var solklar straff. Marcus Nilsson gör en usel bakåtpass och Joel Ekstrand ser sig tvungen att fälla Alvaro Santos som sen sätter den efterföljande straffen.
Med tanke på att Ekstrand blev utvisad det blir det rätt avgörande, men HIF var inte på något sätt underlägsna med en man mindre.
Vad säger du om HIF:s anfallsspel respektive försvarsspel?
Anfallsspelet var bra måste jag säga var bra, förutom att det blev mål. René gör sin kanske bästa match för säsongen av de matcher jag sett. Det är sista sparken som fattades.”
”Försvaret var ju sådär, särskilt mittförsvaret som inte direkt var stabilt. Hannu Patronen fick hoppa in när Joel Ekstrand utvisades men det var nog Marcus Nilsson som var svagast och han gjorde ju även självmål.
Gå till toppen