Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Öis-seger ger andrum i bottenstriden

Med tre fräscha poäng på Gamla Ullevi sätter Örgryte press på Djurgården och Hammarby. 3—0 mot Helsingborg gav en plats mellan kvalstrecken.

Med tre fräscha poäng på Gamla Ullevi sätter Örgryte press på Djurgården och Hammarby.
3—0 mot Helsingborg gav en plats mellan kvalstrecken.
Det var framför allt Alvaro Santos som var på ett strålande humör när han mötte sina gamla polare i Helsingborg (2000-2003).
1—0 på straff.
2—0 visserligen självmål (Marcus Nilsson olycklig mittback), men det kom efter att Alvaro Santos agerat ångvält i HIF-försvaret.
3—0 via en brasiliansk högeryttersida á la carte.
Så snyggt.
Segern var välförtjänt och Örgrytes fina trend (seger senast över Kalmar FF) har tydligen hållit sig opåverkad under uppehållet.
Helsingborg däremot är svårt skade- och avstängningsdrabbat.
Henrik Larsson satt inte ens på bänken och Marcus Lantz var avstängd.
Bara för att nämna några av alla frånvarande helsingborgare.
Inte blev det bättre av Joel Ekstrands målchansutvisning i samband med straffen, varför HIF fick spela halvannan halvlek reducerat till tio man.
Stödet för fängslade Dawit Isaak har fått förnyad kraft sedan förbundets disciplinnämnd först utkrävt böter och dess styrelse därefter undanröjt det impopulära beslutet.
Banderollen på ståplats hängde således där den brukar hänga, och före matchen vecklades en ännu större ut framför spelarna och läktarna med texten:
Öis välkomnar Dawit Isaak till Gamla Ullevi.
Sedan 2001 sitter han i eritreanskt fängelse och nu var det brodern Esayas, verksam ideellt inom Örgryte, som fick överlämna matchbollen.
Att döma av de varma applåderna var manifestationen mer än välkommen.
Gå till toppen