Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Sport

Nu får Fredrik göra "riktig" debut

Han erkänner att han är nervös, men det tycker han också han ska vara när det är dags för "riktig" allsvensk debut.

Det blev två minuter mot Gefle i våras.
— Men det räknas väl knappt...
Fredrik Liverstam ställer själv frågan, men får inget riktigt svar. Kanske inte spelar så stor roll, eftersom han i dag får göra riktig allsvensk debut när hans HIF tar emot Kalmar FF hemma på Olympia.
— Om det är nervöst? Klart att det är. Men det ska det vara. Annars är det något som är fel, säger Fredrik.
Han spelar för första gången i sitt liv från start i allsvenskan.
Tidigare erfarenheter från allsvenskan inskränker sig till vårens match i Gävle. Klockan hade tickat fram till den 90:e minuten när Fredrik fick ersätta Marcus Bergholtz.
— Vet inte hur mycket tid domaren lagt till, men det var väl två-tre minuter, så det var inte mycket jag hann med. Vi ledde ju med 2–0, så det enda som gällde vara att säkra segern, säger Liverstam.
HIF ställer upp med ett helt nytt mittbackspar i eftermiddag. Både Marcus Nilsson och Joel Ekstrand är avstängda. Nu får Liverstam spela tillsammans med Hannu Patronen.
— Det tror jag inte ska bli några problem, eftersom jag och Hannu spelat en hel del tillsammans i U 21-laget, säger Fredrik och fortsätter:
— Men visst kan det bli tufft att fylla luckorna efter Joel och Marcus. Det är ju ändå mittbacksparet i U 21-landslaget vi ska ersätta.
Fredrik gjorde sin första provträning med HIF för drygt två år sedan. Sedan har det blivit allt fler träningar och till slut skrev han på för HIF. Ändå fortsatte han att spela med moderklubben Högaborg.
— I våras blev det spel i både Högaborg i div 2 och med HIF i U 21-serien. Till slut blev det litet för mycket, så i höst har det bara blivit matcher med HIF, säger Fredrik.
Och han har skött sig med den äran enligt HIF-tränaren Bosse Nilsson.
— Jag tycker Fredrik gjort stora framsteg i år. Det man främst frapperas av är att han är så snabb, trots att han är så lång, säger Bosse.
Just snabbheten framhåller Fredrik som en av sina styrkor som fotbollsspelare.
— I övrigt finns det mycket att träna på och förbättra, säger han.
Gå till toppen