Landskrona

Sebbe ser fram mot EM

För 16-årige Sebastian Johansson leker idrottslivet för tillfället. Just nu laddar han för fullt inför EM i Futsal för döva i Riga 2010. I kikarsiktet finns dessutom nästa VM som spelas i Sverige 2011.
Sebastian Johansson från Härslöv är yngste i det svenska fotbollslandslaget för dövaBild: Niklas Gustavsson
Sebastian, eller Sebbe som han kallas, tillhör normalt Härslövs IK när han spelar fotboll med hörande. Men i dessa sammanhang representerar han SK Lundia i Lund.
Futsal är inomhusmodellen av fotboll och i förberedelserna inför kommande EM så spelade det svenska landslaget en träningsturnering mot hörande lokala lag i Örebro. Som avslutning på turneringen mötte man Finland i en landskamp.
Det blev en tuff match mot rivalerna från öst men Sverige kunde till slut vinna matchen med 3–0. Glädjande var att Sebastian, som är landslagets yngste spelare, avslutade målskyttet med att göra 3–0 på frispark.
En annan rolig detalj är att Sebastian Johansson är den ende skåning som spelar i svenska landslaget för döva.
Även om fokus nu ligger på EM i Riga så finns ändå det kommande VM-spelet i Sverige 2011 i tankarna. I denna turnering lär Ukraina och Thailand bli storfavoriter. Men naturligtvis hoppas Sebbe kunna vara med i det svenska landslaget och sätta käppar i hjulen för favoriterna.
Gå till toppen