Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Sport

ÄFF kan förlora båda sina anfallsess

Risken är stor att ÄFF tappar sin skyttekung Mattias Adelstam men även David Bennhage kan vara på väg bort.

Efter fjolårets succésäsong tvingades Ängelholm släppa ifrån sig en hel kvartett till allsvenskan och nu finns risken att laget återigen blir söndervärvat. Förra veckan berättade vi att flera klubbar visat intresse för skyttekungen Mattias Adelstam och nu kan vi avslöja att hans anfallskollega David Bennhage har ögonen på sig i Finland.
– Det stämmer, säger sportchefen Michael Kallbäck. Det är en finsk klubb som hört av sig, men det var mest för att kolla kontraktssituationen och något bud har vi inte fått ännu.
Bennhage är en riktigt slitstark spelare, användbar både som forward och som yttermittfältare, och förra hösten provtränade han med HIF under några veckor. I år är David den ende ÄFF-are, förutom Mattias Adelstam, som medverkat i superettans samtliga 30 matcher och fjolårets målskörd har ökats från fyra till fem.
– Det är klart att vi helst vill behålla vår trupp och Adelstam och Bennhage hade varit kännbara förluster, säger Michael Kallbäck. Båda har kontrakt nästa år, men vi har sagt att vi ska lyssna, om det kommer några bud.
Kallbäck kollade i helgen in kvalmatchen Brage–Qviding och även om han inte hittade något som var ”direkt intressant” för ÄFF har klubbens nye sportchef en hel del tänkbara värvningar i sin pipeline. Vi har tidigare berättat om Luleåbacken Kalle Norrbin – ”En spelare med fina ledaregenskaper” – och nu vet vi att Kallbäck även varit i kontakt med Degerforsduon Mario Simunovic, som enligt Karlskoga Kuriren är inbjuden till ÄFF, och Christophe Lallet.
– Jaså? Ja, det är inget jag känner till, så det kan jag inte kommentera, säger tränaren Roar Hansen lite förvånat.
Simunovic är en ung forward som haft svårt att platsa i Degerfors men som under hösten ska provträna med Doncaster, i engelska andradivisionen, och Shrewsbury, i fjärdeligan. På Michael Kallbäcks lista ska dessutom Carlstads mittback Igor Utkovic vara ytterligare ett namn.
Gå till toppen