Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Sport

Skadad Ekstrand missar U21-kval

En knäskada gör att HIF:s Joel Ekstrand måste vila i en månad och därmed måste tacka nej till EM-kvalet med U21-landslaget.
Bild: Britt-Mari Olsson Arkivfoto:
Det var i en B-lagsmatch mot Malmö FF den 20 oktober som olyckan var framme för Joel Ekstrand. Mot Djurgården den 28 oktober kände han av skadan och blev utbytt redan i den 14:e minuten.
— Jag har fått en översträckning i en muskel bakom knät. Det gör att mitt knä blir utsatt och instabilt, säger Joel Ekstrand.
Hädanefter är det rehabilitering som står på schemat. I en månad blir det inget spel alls. Därför tvingas han också tacka nej till EM-kvalmatchen mot Kazakstan med U21-landslaget som han var uttagen till.
— Harald (Roos, HIF:s läkare) kollade mitt knä igår och då fick jag prognosen. Det är naturligtvis tråkigt att tacka nej, men det finns inte så mycket jag kan göra. Jag är mest glad att det hände nu när säsongen nästan är slut och inte mitt under säsongen.
Sin säsong summerar han så här:
— Personligen är jag nöjd. Det överskuggas lite av slutet, det gick sisådär då, men överlag tycker jag det gick bra.
För lagets del gick det dock inte som han hoppats på.
— Jag är besviken. Vi hade ett bra läge då vi ledde serien efter 17 omgångar. Men sedan fick vi en del kännbara skador på slutet och det gjorde att vi inte orkade, säger Joel Ekstrand.
Gå till toppen