Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Mp får lokalavdelning i Perstorp

När Perstorpsborna går till valurnorna i höst kommer de att ha ytterligare ett parti att välja på i valet till kommunfullmäktige. Miljöpartiet har efter några års frånvaro återvänt till den politiska scenen i Perstorp.

Miljöpartister i Perstorp: Främre raden från vänster Lis-Beth Wiberg, Irena Långberg, Karoline Månsson. Övre raden från vänster Patrik Dahlin, Jim Johansson.Bild: Kristina Lindquist
För drygt ett år sedan arrangerade miljöpartiet ett möte i Perstorp. Meningen var att undersöka om det fanns grund för att starta en lokalavdelning. Den gången fick man inte napp från mer än ett par stycken. Men det fick ett frö att gro. Lite extra näring fick detta frö av Gustaf Fridolins besök i Perstorp i höstas och nu börjar det bära frukt. Irena Långberg, Patrik Dahlin, Lis-Beth Wiberg, Karoline Månsson och Jim Johansson kände att de ville ha ett grönt alternativ att rösta på även i kommunvalet.
— Vi har röstat på miljöpartiet i riksdagsvalet under många år men i kommunvalet har vi inte haft något egentligt alternativ. Nu är vi så många att vi känner att vi orkar med detta även om det kommer att bli mycket jobb, säger Patrik Dahlin.
Han som också är den enda av dem som har tidigare erfarenhet av kommunpolitik, som representant för både folkpartiet och för socialdemokraterna. Men han uttrycker det själv som så att tidigare har han varit kandidat för partier som andra velat ha med honom i.
— Den här gången har jag själv gjort ett aktivt val. Det här är något jag själv vill.
Nu hoppas de kunna rida på den framgångsvåg som miljöpartiet har just nu och målet är att ta ett par mandat i fullmäktige. Först på programmet står ett möte på kommunhuset lördagen den 13 februari. Från klockan 11 på förmiddagen finns de fem på plats i sessionssalen tillsammans med ytterligare några sympatisörer.
— Då kommer också några från regionstyrelsen att komma hit och Patrik har lovat spela för oss. Vi hoppas ha en lista färdig och ett program att presentera, säger Irena Långberg.
Just nu arbetar de efter några punkter som satts ihop i väntan på ett program. Dels handlar det om miljöpartiets tre solidariteter: med djur, natur och det ekologiska systemet, med kommande generationer samt med världens alla människor.
Men miljöpartiets perstorpsavdelning vill också ha en levande landsbygd, bra mottagning av nya kommunbor, en bra skola i kommunen, ett positivt företagsklimat och satsa på kulturen.
— Av dessa punkter tror jag nog att vi alla tycker att skolan är det viktigaste. Vi måste se till att vi har en bra skola för att värna om våra barn. Och dessutom är det bästa sättet att locka mer folk till kommunen att visa på en bra skola, säger Lis-Beth Wiberg.
Miljöpartiet i Perstorp har också skaffat en hemsida på mp.se/perstorp.
Gå till toppen