Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Ödåkraskola eldhärjad

En del av den bakre flygeln på Svensgårdsskolan i Ödåkra förstördes i en brand natten till lördagen. Larmet kom in till SOS vid 23.15. När räddningstjänsten kom rasade en fullt utvecklad brand i huset, en cirka 60 meter lång, enplans träbeklädd byggnad.

Strax efter klockan 23 på fredagskvällen larmades räddningstjänsten till platsen. Knappt en timme senare var elden släckt men rökutvecklingen var fortfarande kraftig.
Tre stationer bekämpade branden som kunde släckas innan den hunnit sprida sig till övriga skolbyggnader. Men vad som orsaket den är ännu oklart. Brandplatsen har spärrats av för teknisk undersökning.
– Det har brunnit rejält och byggnaden är ordentligt rökskadad. Det blir svårt att bedriva någon verksamhet i den här delen av lokalen ett tag framöver, rapporterade HD:s reporter Göran Andersson från platsen under natten.
Svensgårdsskolan har cirka 360 elever i från förskoleklass till årskurs nio.
Gå till toppen