Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Svensgårdsskolan håller stängt

Svensgårdsskolan i Ödåkra som eldhärjades i helgen håller stängt i dag.

Förödelsen var stor i de värst drabbade lektionssalarna, efter fredagens branden på Svensgårdskolan i Ödåkra.Bild: Stefan Ed
— I dag är två hundra elever hemma. Hundra av dem har ingen undervisningslokal, något vi måste fixa under dagen, säger rektor Ingegerd Persson till Sveriges Radio Malmö.
Mycket tyder på att det var en anlagd brand som bröt ut i Svensgårdsskolan under natten till i lördags. En skolbyggnad förstördes, den andra fick rökskador.
Rektorn Ingegerd Persson säger till radion att de rökskadade lokalerna ska saneras i dag, så att man troligen kan ta emot elever där igen i morgon. När det gäller lösningar för de elever som hade klassrum i den förstörda delen av skolan tittar man på lite olika möjligheter för att snabbt skaka fram undervisningslokaler.
Gå till toppen