Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Svensgårdsskolan öppnar för alla i morgon

De yngsta och äldsta eleverna har gått i skolan idag. Och i morgon öppnar Svensgårdsskolan igen efter branden, för alla övriga elever.

Förödelsen var stor i de värst drabbade lektionssalarna, efter fredagens branden på Svensgårdskolan i Ödåkra.Bild: Stefan Ed
Under måndagen har arbetet med saneringen av Svensgårdsskolan i Ödåkra fortsatt. Personalen har planerat för den närmsta veckan för de elever som direkt drabbats, medan de övriga har haft undervisning i dag
— I morgon tisdag tar vi emot alla eleverna. De flesta kommer inte att gå full skoldag, men de kommer hit för att prata om det som hänt och möta pedagogerna, säger Ingegerd Persson, en av rektorerna.
De 100 yngsta eleverna går till skolan 8,20. För dem blir det undervisning också, eftersom deras lokaler sanerats under måndagen.
— För de andra eleverna delar vi upp tiderna för vi använder lokaler här på skolan. Men de får information hem nu i eftermiddag.
De elever som drabbats hårdast är nu utan klassrum. För dem blir det inga lektioner i morgon. I stället får de dagen på sig att prata om det som hänt.
— Vi kommer att ha psykolog och kurator för att möta eventuella känslor hos eleverna. Och även prata om det som kommer att hända framöver.
Det är 100 elever i två klasser, 5 - 6 och 7 - 8, som måste få nya klassrum.
— Vi kan ta emot hälften av eleverna på Svenstorpsskolan, där vi har en större samlingssal. Och de övriga 50 kan gå i några salar som finns i närheten av de lokaler vi har idag för textil och träslöjd på Norrlyckeskolan.
Så kommer det att vara åtminstone den närmsta veckan.
— Det är så att eleverna kommer igång med sitt skolarbete. Sen får vi se om vi kan vara kvar i de lokalerna eller så får vi hitta andra lösningar. Det är ju mat och andra saker som ska fungera rent praktiskt, tillägger rektorn.
Årskurs 3 - 5 får tillbaka sina klassrum på tisdagen, som bara behövts saneras.
Barnen som går i årskurserna upp till och med klass två och de äldsta, i årskurs 8 och 9, går i en annan del av skolan som inte drabbats.
— Så de har haft undervisning som vanligt idag, måndag, säger Ingegerd Persson.
Hur branden har startat kan polisen inte uttala sig om i nuläget, men det finns misstanken att det kan vara mordbrand. Elden tros ha startat i köksavdelningen i den äldre delen av skolan, som inte gick att rädda.
Gå till toppen