Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Polisen jagar vittnen till skolbranden

Flera tips om branden på Svensgårdsskolan i Ödåkra har kommit in till polisen. Men ännu har inget av dem lett till att någon misstänkt kunnat identifieras.

Förödelsen var stor i de värst drabbade lektionssalarna, efter fredagens branden på Svensgårdskolan i Ödåkra.Bild: Stefan Ed
På tisdagen avslutade länskriminalens tekniker arbetet med att undersöka branden på Svensgårdsskolan. Man vet nu hur fredagskvällens brand startade och varför inbrottslarmet gick. Tesen att det rör sig om en anlagd brand har stärkts.
En sten slängdes in genom ett fönster i den äldre delen av skolan. Sedan tror polisen att man hällt brandfarlig vätska på en soffa och därefter tänt på.
Stora delar av skolan förstördes i branden. Och polisen arbetar nu för att försöka få tag på den eller de som tände fyr. Branden rubriceras som mordbrand.
— Troligtvis är det ungdomar som ligger bakom, säger närpolischef Sven Holgersson.
En del tips kring branden har flutit in till polisen.
— Men vi behöver få in mer tips.
Enligt närpolischefen har det varit stökigt i Ödåkra den senaste tiden.
— Vi har problem där och på Drottninghög med ungdomsgäng. Vi har pratat med ett antal av dem, men har inte kunnat binda dem till några brott, säger Sven Holgersson.
Gå till toppen