Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Sport

Mario har fått betalt för sitt Kempande

Mario Kempe har hittat sin tvillingsjäl på isen – nu leker hockeylivet för den talangfulle Rögleanfallaren.

Mario Kempe har fått mycket förtroende den senaste tiden. Tillsammans med Mattias Sjögren och Simon Hjalmarsson bildar han Rögles bästa kedja just nu.Bild: Johan Persson HD/NST
Mitt i säsongens tyngsta period för Rögle har tränare Gunnar Persson hittat en stekhet kedja. Sen knappt två veckor tillbaka gör de vindsnabba och finurliga yttrarna Mario Kempe och Simon Hjalmarsson ihop med stabile centern Mattias Sjögren livet surt för det ena elitserielaget efter det andra.
— Det känns bara så kul när vi kommer ut på isen tillsammans. Jag och "Hjalle" tänker liksom hockey likadant. Vi kör på och hittar varandra hela tiden, det är precis som att vi känt varandra och spelat ihop i hela livet. Och "Sjöa" är kanon som center, han är grym som tredje man, säger Mario Kempe.
22-årige Mario är inne på sin andra – men första hela – säsong i Rögle. I fem månader yngre "Hjalle", Simon Hjalmarsson, har han hittat en själsfrände.
— Vi tänker hockey på samma vis. Åker jag ner i en hörna så vet jag att "Hjalle" är precis på det ställe som jag vill att han ska vara för att hjälpa mig. Klart att vi pratar mycket också. Sen hänger vi rätt mycket tillsammans utanför rinken och spelar tv-spel och så, säger Mario.
Istiden har ökat och Mario vittnar om att det gjort honom till en bättre spelare:
— Nu känner jag att jag har råd med ett dåligt byte och ändå får spela vidare. Det gör mig tryggare och jag vågar mer.
De båda speediga och finurliga yttrarna har fått en bra jämvikt i centern Mattias Sjögren. Tränare Gunnar Persson är så klart nöjd med kedjan:
— Vi har haft en tung period men den här linan har inte tyngts ner på samma sätt. De är kvicka, de reagerar snabbare och jag tror att de kan fungera som inspiration för de andra. De spelar det spel som jag helst vill se, man hjälper varann ute på isen, har platsskiftningar och kommunicerar, säger Gunnar.
När Rögle i torsdags bröt förlustsviten genom en 2–1-seger hemma mot Skellefteå så var trion en bidragande orsak till trepoängaren – även om de inte hamnade i målprotokollet:
— Nä, det är synd att vi inte fått dit fler puckar med tanke på alla chanser vi skapade. Men vi fixade några utvisningar i alla fall.
För Röglespelarna har den senaste tiden varit en tuff prövotid. Före Skellefteå-matchen hade laget bara tagit en fullpoängare på 22 matcher.
— Jag var sjukt nervös de sista minuterna i båset när Skellefteå jagade en kvittering. Men de som var på isen var nog inte nervösa.
— Segern betydde mycket för oss, det märktes på träningen. Första övningen gick jättebra, jag undrade för mig själv vad som hänt.
En enstaka seger gör dock ingen större skillnad i tabellen för tabelljumbon, något Mario inser:
— Vi ska bara bygga vidare på det här, hoppas vi kan ta en seger till direkt. Sen får vi se hur långt det räcker när serien är slut. Vi ska spela elitseriehockey även nästa säsong i Rögle, sen får vi se på vilket sätt vi säkrar kontraktet.
Gå till toppen