Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Ridklubben strider vidare

Båstad ridcenter AB och kommunen har fortfarande inte kommit överens om betalningen av va-inkopplingen, som NST tidigare berättat om. Efter att kommunen lämnade fakturan till kronofogden gör ridklubbens advokat klart att ridklubben kommer att hålla kommunen ansvarig för de kostnader och eventuella skador som betalningsanmärkningen medför.

Ridklubbens advokat menar att det strider mot god inkassosed att lämna en faktura som det råder tvist om till kronofogden.
Dessutom, skriver advokaten i brevet till kommunen, har Båstad ridcenter vid ett flertal tillfällen framfört till kommunen att bolaget riktar motkrav mot kommunen för kostnader som uppkommit genom kommunens hantering av ärendet.
Båstad ridcenter uppmanar kommunen att återkalla ärendet hos kronofogden, för att lösa situationen genom diskussion. "I annat fall kommer vi att få mer än en process mellan parterna hos olika dömande myndigheter", avslutar advokaten brevet.
Gå till toppen