Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Nyheter

I skafferiet - koriander

Usch, koriander gillar jag inte! Den smakar som bladlöss luktar, unket. Få kryddväxter river upp känslor som koriandern – hela registret från kärlek till hat. Den är nog en riktig ”Aquired taste”, d.v.s. en smak som man vänjer sig vid. För när man gjort det inträder något underligt.

Bild: undefined

Annons

Helt plötsligt kan samma person som vid sitt första möte med denna säregna smak spottade och fräste och tyckte att det var i princip oätligt faktiskt till sin förvåning finna sig själv gå och längta efter smaken och tänka ut lämpliga rätter att äta där man kan använda koriandern. Den resan har jag varit med om sedan jag för länge sedan smakade koriandern för första gången. Nu tillsätter jag den gärna även i rätter där den traditionellt inte brukar höra hemma, som i pastasåser och grytor. Till exempel hävdar jag med bestämdhet att min Medelhavskyckling blir så mycket bättre av en näve koriander precis innan servering.

Läs vidare med Digital!

8 kri veckan i 8 veckor

Läs HD för 8 kr/vecka i 8 veckor – därefter tillsvidare 119 kr/månad. Ingen bindningstid.

Säg upp när du vill.

Det här ingår i Digital

  • Fri tillgång till alla nyheter på hd.se och i vår nyhetsapp.
  • HDpasset med mängder av erbjudanden – spara tusenlappar!
  • Nyhetsbrev med de senaste nyheterna – direkt i mejlen varje dag.
Vi är en del av Bonnier News (559080-0917)
Betalningar hanteras av Klarna

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy