Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

I skafferiet - koriander

Usch, koriander gillar jag inte! Den smakar som bladlöss luktar, unket. Få kryddväxter river upp känslor som koriandern – hela registret från kärlek till hat. Den är nog en riktig ”Aquired taste”, d.v.s. en smak som man vänjer sig vid. För när man gjort det inträder något underligt.

Helt plötsligt kan samma person som vid sitt första möte med denna säregna smak spottade och fräste och tyckte att det var i princip oätligt faktiskt till sin förvåning finna sig själv gå och längta efter smaken och tänka ut lämpliga rätter att äta där man kan använda koriandern. Den resan har jag varit med om sedan jag för länge sedan smakade koriandern för första gången. Nu tillsätter jag den gärna även i rätter där den traditionellt inte brukar höra hemma, som i pastasåser och grytor. Till exempel hävdar jag med bestämdhet att min Medelhavskyckling blir så mycket bättre av en näve koriander precis innan servering.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen