Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Thailändsk grön curry på hemgjord currypasta

Det här receptet publicerades redan under chiliartikeln, men eftersom det är så oerhört mycket godare när man gör currypastan själv och den dessutom innehåller koriander i alla dess former – rot, frön och blad – tycker jag att det förtjänar att publiceras igen.

Risken är bara att man äter god thailändsk curry mer sällan än förut, på grund av den enorma smakskillnaden mot den köpta currypastan. Gör en riktigt stor sats och frys in det du inte använder direkt, så får du en underbar middag på nolltid vid senare tillfälle. Den currypasta som ska frysas in måste stekas i matfett först, eftersom det är färska ingredienser som ”vissnar” när de fryses, om de inte ”förvällts” genom stekningen. Då håller sig å andra sidan currypastan länge och väl i frysen. Ta dubbla plastpåsar och förslut väl så aromerna håller sig inom påsen, och inte sprider sig till annat i frysen.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen