Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Nej till Idyllenplaner

Kvarteret Idyllen förblir orört. Åtminstone valde kommunstyrelsen under onsdagen att inte anta den detaljplan som var uppe till förslag. Detaljplanen skulle tillåta lägenhetsbygge i det kvarter som en gång sparades som en sista rest av gamla Malens havsbad.

Bild: Patrik Pettersson HD/NST
— Det är jättekul. Det är många som är glada över det här. Man kan säga så här, att det finns en mening med att kvarteret har namnet Idyllen, och vi är glada över att det förblir så, säger Dan Olsson som bor i kvarteret.
Socialdemokraterna, Centerpartiet, Kristdemokraterna och Bjärepartiet valde att rösta emot, vilket räckte för att stoppa Moderaternas och Folkpartiets planer.
— Bjärepartiet har drivit frågan i tio år och varit emot byggplanerna. Det här känns lite som att vända en match i sista stund. Första gången var vi ensamma motståndare, säger Bo Wendt (BP).
Gert-Håkan Ericsson, ordförande i Gamla Båstad, är också glad över beslutet.
— Det är bara att gratulera Båstadborna. Det är en lång historia det här, så man kan inte vara säker, det kommer kanske tillbaka. Men det är glädjande så här långt, säger han.
Gå till toppen