Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Tangoliv trots bilstöld

En helafton i den argentinska tangons värld lovar Båstads teaterförening när Malmö opera genom Riksteatern kommer på besök. Men det var nära att det inte blev som planerat, för under natten till måndagen stals turnébilen i Västra hamnen i Malmö.
Efter att Sydsvenskan uppmärksammat stölden hörde en läsare av sig om att bilen stod parkerad i Höör. Scenografi, rekvisita, kostymer och instrument fanns kvar. Det enda som var försvunnet var enligt Sydsvenskan en basfiol.
På dess plats stod, mäkta förvånande, ett kassaskåp. Det var uppbrutet och hade stulits från en bensinstation i Arlöv samma natt.
Om kassaskåpet får ta basfiolens plats även i Förslövs bygdegård söndag den 7 mars är oklart. Hur som helst blir det musik av en riktig tangoorkester, varvat med texter, sånger och expressiv dans.
Gå till toppen