Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Nöje

Veteranernas kväll i Örebro

Två riktiga schlagerveteraner tog hem spelet. Pernilla Wahlgren och Jessica Andersson knep de sista finalplatserna i Melodifestivalen. - Jag är så otroligt glad. Nu är jag i Globen, det är otroligt, sade Jessica Andersson efteråt.

Jessica Andersson och Pernilla Wahlgren kompletterar startfältet i Melodifestivalfinalen efter att ha tagit "omvägen" via Andra chansen i Örebro.Bild: Scanpix
Det blev en oviss tävling i Örebro när Andra chansen skulle avgöras. Trots en krånglande röst och en envis förkylning kunde till sist Pernilla Wahlgren plocka ut en finalplats med sin ärkeschlager "Jag vill om du vågar" efter att ha slagit ut hårdrockarna Crucified Barbara.
- Jag känner mig mer hes nu när jag pratar än när jag sjöng. Det här känns jätteskönt, det är verkligen roligt att gå till Globen, sade en lättad Pernilla Wahlgren när tv-kamerorna slocknat.
Första finalen som soloartist Jessica Andersson tog den andra finalplatsen med balladen "I did it for love" efter att ha slagit ut Kalle Moraeus & Orsa spelmän i sin semifinal.
- Jag är så otroligt glad nu. Jag har varit med så många gånger, men aldrig gått till final som soloartist. Nu är jag i Globen, det är otroligt, sade Jessica Andersson som 2003 vann Melodifestivalen som del av duon Fame, samma år som Pernilla Wahlgren kom tvåa i tävlingen i duett med Jan Johansen.
I kvällens första duell slog Pernilla Wahlgren ut den stillsamma hårdrocksballaden "Road salt" av Pain of Salvation.
Pauline var först ut i den andra kvartsfinalen med "Sucker for love". Hennes Duffy-souliga låt kunde dock inte rubba Crucified Barbaras hårdrocksballad "Heaven or hell".
Tungt för Alcazar I den tredje duellen ställdes folkmusik mot falsettpop. Det blev Kalle Moraeus & Orsa spelmäns "Underbart" som gick segrande ur striden mot Neos Mika-inspirerade "Human frontier".
I den sista kvartsfinalen tog en epok slut. Alcazar, som tidigare alltid gått till final när de ställt upp i tävlingen, åkte ut mot Jessica Andersson.
Andra chansen arrangerades i mässhallen Conventum i Örebro, en av de minsta arenor Melodifestivalen huserat i på många år.
Kvällen startade med att Måns Zelmerlöw sjöng "A view to a kill", ledmotivet till Bondfilmen "Levande måltavla" från 1985 där Dolph Lundgren hade en liten roll.
Kvartsfinalsparen ställdes under låten emot varandra i klassiska dueller, bland annat fajtades Neo och Kalle Moraeus med värja.
Nästa helg avgörs Melodifestivalen 2010 i Globen i Stockholm.
Gå till toppen