Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Lokala företagare premierades

Under torsdagskvällen var det för andra året dags för näringslivets stora händelse på Bjäre: Vårfirmafesten. Med mat och underhållning frotterades företagare, politiker och allmänhet med varandra på Hotell Skansen.
— Vi var över hundra personer, folk pratade med varandra och hade trevligt. Den här festen handlar om att hitta en gemensam arena, att företagare kan känna samhörighet. Vi behöver bli påminda om vilka fantastiska företag vi har här, säger Pernilla Berndtsson, vd för Båstad näringsliv.
Nytt för i år var Erik Paulsson-stipendiet på 50 000 kronor, som delades ut till årets entreprenör.
Det blev Ulrika och Tobias Millqvist med gastronomistudion Era 10:3 som fick ta emot det, med motiveringen: "med stor målmedvetenhet har man startat sin verksamhet med små medel i en annorlunda miljö, men aldrig för den skull givit avkall på kvalitetstänk".
Årets företag blev Bjärefågel med Per-Olof och Martin Ingemarsson i spetsen, för att "på ett imponerande sätt, med ett stort engagemang och entreprenörskap tagit fram en unik produkt som med framgångsrik marknadsföring står för kvalitet och det goda livet på Bjärehalvön."
Michael och Magnus Bertilsson på byggföretaget MMB fick pris som årets företagare. Ur motiveringen: "Företaget drivs professionellt och genom gott ledarskap och gott renommé har bröderna Bertilsson skapat en grund för en stabil arbetsplats för de anställda samt en möjlighet för positiv utveckling och framtida investeringar."
— Den här kvällen är viktig, det är den enda av den här typen som vi har på Bjäre, säger Pernilla Berndtsson.
Gå till toppen