Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Norgren har gjort sitt i OV

Lars Norgren, som tränat OV den här säsongen, har sagt upp sig. Bortamatchen mot Ystad på onsdag blir hans sista uppdrag.

Bild: Sven-Erik Svensson / Arkiv 2009
I onsdags åkte OV Helsingborg ur elitserien.
I går förlorade man i slutsekunden mot Malmö.
Nu är det klart att tränaren Lars Norgren slutar.
– Jag har sagt upp mig. Det har varit tungt att jobba i motvind hela säsongen. Det mesta har varit negativ energi, säger Lars Norgren.
Samtidigt vill han ge spelarna och klubben högt betyg.
– Killarna har verkligt gjort vad de har kunnat. Före säsongen trodde alla tränare utom jag att vi skulle bli sist så vi har jobbat i motvind. Styrelsen har också varit aktiv och tog hit tre mycket bra spelare under EM-uppehållet, säger Lars Norgren.
Det blir alltså inte någon fortsättning för hans del.
– Nej, det behövs en ny röst i det här gänget. Det finns många lovande spelare både i A-laget och juniorlaget, säger han.
Lars Norgren kom in som tränare ganska sent i somras. Då hade klubben inte råd att köpa in tillräckligt bra nyförvärv och han hade inte så stora möjligheter att påverka vilka nyförvärv klubben skulle knyta till sig.
– Hade vi fått Fredrik Wahlström, Milan Grubanov och Ian Marko Fog tidigare på säsongen så hade vi inte legat där vi nu är. Det är tre mycket duktiga och ytterst proffsiga spelare som lärt våra unga killar mycket under de här veckorna, säger Norgren.
Om Lars Norgren kommer att träna något annat lag nästa säsong är inte klart.
– Jag har ingen aning om jag fortsätter som tränare. För ett år sedan visste jag inte att jag skulle träna OV i elitserien.
Kontrakten för de tre som kom till klubben i månadsskiftet januari-februari går ut efter sista elitseriematchen.
– Nu ska vi prata med alla spelarna. Några av dem har kontrakt även nästa år, men vi får höra vad de och övriga killar vill göra. Det är många processer som vi ska gå igenom den närmaste tiden. Utgångspunkten är ju vilken ekonomi vi har, säger sportchefen Einar Linno.
OV gjorde en klart hyfsad insats i sista hemmamatchen i denna sejouren i elitserien.
Man var något mål efter hela tiden, men på slutet blev det jämnt.
När Malmös Rickard Eriksson satte 30–29 i slutsekunden betydde det ingenting för OV.
Däremot betyder det att Malmö fortfarande har chansen att nå slutspelet och att risken för att tvingas kvala är borta.

OV Hbg–HK Malmö 29–30

Elitserien
Gå till toppen