Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Sport

"Världens bästa målvakt" höll på att straffa HIF

En storspelande målvakt hos gästerna höll på att ställa till det för HIF i den allsvenska premiären på Olympia. Mattias Lindström gjorde dock det som ingen annan klarade: spräckte nollan - i sista minuten!

HIF höll de 6 731 på Olympia på sträckbänken i 90 minuter. Då slog Mattias Lindström till. HIF hade hörna där bollen nickades ut av BP-försvaret och...
– ...bollen hamnade hos mig. Den kom högt och jag tog god tid på mig för att träffa rent. Och det gjorde jag. Det kändes att det skulle bli mål redan när jag träffade bollen, säger en lättad Mattias Lindström.
Han var tillbaka på Olympia efter flera år i andra klubbar. Precis som Erik Edman som tackar sin lagkompis.
– Det var fantastiskt när han fick träff och en befrielse att vi får med oss tre poäng. Vi hade tålamod och lät inte frustrationen komma över oss. Vi trodde på det ända in i Söderbergs kakel, säger Erik Edman och fortsätter:
– Det var en ganska svår match där vi hade ett krav på oss att vinna. Men det kommer matcher där vi kommer få slå ur underläge.
Händelsen i den 28:e minuten där BP:s målvakt blev utvisad fick en central betydelse för matchen. Linjedomaren som stod i linje vinkade när Kristoffer Nordfeldt tog bollen utanför straffområdeslinjen. Och när målvakten i frustration över frisparken sköt iväg bollen visade domaren upp två gula och därefter ett rött.
– Vi hade en domare i veckan som gick igenom reglerna för den här säsongen. Där pratade vi bland annat om det här med två varningar i samma situation. Domslutet i dag var klockrent. Ingen tvekan, menar HIF-managern Conny Karlsson.
Benny Lekström hoppade in i BP:s mål och inledde med en fantastisk dubbelräddning. Först Marcus Lantz skott utifrån och därefter närskottet från Joel Ekstrand. Han fortsatte i den stilen och svarade för den ena räddningen efter den andra. Eller vad sägs om 20-1 i avslut för HIF?
Erik Edman fick en seger i sin comeback, men erkänner att det satt långt inne.
– Det blir så när man möter världens bästa målvakt. Man undrar ju hur bra deras förstamålvakt är när den här stått utanför startelvan så länge?
Conny Karlsson såg lättad ut efteråt. Och han tar med sig positiva bilder till nästa match - borta mot Djurgården:
– Jag tycker vi överraskade med bra kvalitet i avslutningssituationerna. De har två bra målvakter som gör fantastiska räddningar. Men visst, när klockan tickar upp mot 90 minuter känner man att det här kan bli tufft. Vi visar stort tålamod efter utvisningen. Det kunde ha blivit en match där vi slarvat och de hade kontrat in ett på oss, säger Conny Karlsson till hd.se.

Matchfakta

HIF-BP 1-0 (0-0)
1-0 Mattias Lindström (90).
Varningar, HIF: Christoffer Andersson (21), Ardian Gashi (60). BP: Imad Chhadeh (85).
Utvisning, BP: Kristoffer Nordfeldt (28 min - två varningar).
Publik: 6 731
Så spelade HIF:
Pär Hansson – Markus Holgersson, Joel Ekstrand, Marcus Nilsson (ut 79), Erik Edman – Mattias Lindström, Marcus Lantz, Ardian Gashi, Christoffer Andersson (ut 86) – Erik Sundin, Rasmus Jönsson (ut 66).
Ersättare: René Makondele (in 66), Marcus Bergholtz (in 79), Rafael Porcellis (in 86). Övriga på bänken: Oscar Berglund, Hannu Patronen, May Mahlangu, Johan Eiswolhd.
Gå till toppen