Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Bodström kräver Asks avgång

Thomas Bodström (S) kräver att justitieminister Beatrice Ask (M) tar tillbaka uttalandet om sexköpare eller avgår. Ask sade att omgivningen bör få reda på om någon är misstänkt för sexköp, något hon sedan tagit tillbaka.

Bild: Scanpix
Förre justitieministern Thomas Bodström (S) kräver att den nuvarande Beatrice Ask (M) tar tillbaka sitt uttalande om misstänkta sexköpare eller avgår.
— Man kan inte i längden ha en justitieminister som inte förstår att man kan inte hänga ut oskyldiga människor, säger Thomas Bodström till TT.
I torsdags i förra veckan sade Beatrice Ask på ett seminarium att omgivningen bör få veta om någon är misstänkt för att ha köpt sex. Ask föreslog att den misstänkte skulle få ett lila kuvert hemskickat.
Dagen efter sade hon till Aftonbladet att idén med grälla färger på kuvertet kanske inte var så bra, men hon stod fast vid att människor i omgivningen bör få veta om någon är misstänkt för sexköp.
Det har fått Thomas Bodström att reagera.
Under måndagskvällen krävde han på sin blogg att Beatrice Ask antingen tar tillbaka sitt uttalande eller avgår.
"Vi kan inte ha en justitieminister som så uppenbart struntar i den mest grundläggande principen för rättssäkerhet: att man är oskyldig tills man är dömd. Vi kan inte ha en justitieminister som inte skiljer på oskyldiga eller dömda", skriver Bodström.
I en intervju på TV 4 Nyheternas hemsida säger Beatrice Ask att ingen är skyldig förrän personen är dömd för ett brott och att hon uttryckt sig retoriskt.
Gå till toppen