Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Kabaré tar grepp på natten

En påträngande sexlärarinna och tävling i teatersport, liksom sång, musik och satir presenteras med start på lördag i Landskrona. Bakom nattkabarén "Halli Hallå!" står Öresundsteatern.

"Halli Hallå!" är det enda skånska ord som Per Ullberg kan. Eftersom det har en glad välkomnande klang, ungefär som nollåttornas "Tjena'!" tycker han att det ligger rätt i munnen när Öresundsteatern i Landskrona ska satsa på nattkabaret.
Det betyder att Per Ullberg och Anders Kungsman, tillsammans med producenten Hanna Olsson, bjuder in kända och mindre kända namn till Café 261. Där öppnar Jonas Westerberg sina lokaler för en blandning av sång och musik, satir och humor .
– En viktig ingrediens i programmets mix blir teatersport, betonar Anders Kungsman och Per Ullberg.
På plats finns alltid husbandet Spice Duo och de två från Öresundsteatern. Övriga deltagare ändras från gång till gång.
– Vi utlovar en hemlig gäst också.
Det kan vara en känd musiker, en folkkär skådespelare eller en berömd författare.
Cabarén sätter upp två regler för publiken, eftersom den är lika viktig som de medverkande.
– Folk ska ha roligt, och de ska skratta och applådera. Om man inte gör det, får man själv komma upp och försöka göra det bättre.
Sedan den fria teatergruppen bildades 2005 har den bjudit på en bred repertoar. En favorit från Öresundsteaterns typgalleri är Anders Kungsmans Miss Patricia, lärarinnan i sexualkunskap från "The big bög show". Hon ska hälsa på regelbundet.
– Vi vänder oss framför allt till en medelålders publik som kan ta politiska kängsparkar och slag under bältet.
Det blir fortsättning 10 och 24 april.
– Om det här experimentet slår väl ut, alltså om det kommer en publik som lever med, så fortsätter "Halli Hallå!" i höst, förklarar Anders Kungsman.
Konceptet testades under höstens kulturnatt och blev en dubbelt fullsatt succé. Förlagan är Boulevardteatern i Stockholm som på 80-talet startade en crazy nattcabaré. I "Blå tummen" medverkade både professionella och amatörer. Skådespelare från andra scener tittade in och bjöd på smakprov ur sin aktuella föreställning, eller visade en okänd talang.
Cafét rymmer femtio gäster. Om det blir för trångt flyttar scenen till något rymligare ställe.
– Vi hoppas att nattkabarén bli en tradition i Landskrona.

Nattkabaré "Halli Hallå!"

Café 261, Landskrona
Lördag 27 mars klockan 22
På scenen: Öresundsteatern, Husbandet Spice Duo (Peter Cemjack, Dora Tuomainen) samt kvällens gästartister Hanna Svensson & Anna Ryden, Madeleine Liljestam, Frida Touray & Niklas Cerovina.
Gå till toppen