Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Sport

Hans första allsvenska mål

I går passerade han en milstolpe i karriären. Det blev HIF;s lycka och tredje raka segern i allsvenskan

Marcus Nilsson (i mitten) jublar sedan han gjort sitt första allsvenska mål och gett HIF ledningen med 2–0.Bild: Johan Persson HD/NST
Det tillhör inte vanligheterna att han antecknar sig HIF:s målprotokoll. Fram till i går hade det bara hänt vid två tillfällen - mot Sarajevo i kvalet till Europa League i fjol och mot FC Köpenhamn i en träningsmatch tidigare i år.
I går passerade HIF:s mittback Marcus Nilsson åter en milstolpe i sin karriär. Han fick göra sitt första mål i allsvenskan.
Klockade hade tickat fram till den 37:e minuten när Marcus Lantz slog en lång frispark in mot IFK Göteborgs straffområde. Bollen hamnade hos Rasmus Jönsson som lättade in den mot mål. Där kastade sig Marcus Nilsson raklång och nickade bollen i mål.
— Både jag och Hannu Patronen var alldels ensamma framför deras mål. Det förvånade mig att vi fick stå så ensamma där. Vet inte var IFK-försvaret höll hus. Ska jag vara riktigt allvarlig så bryr jag mig inte heller...
Marcus ler med hela ansiktet, väl medveten om att HIF i allmänhet och försvaret i synnerhet gjort en i det närmaste prickfri insats.
Det HIF var rädda för inför den här matchen var främst Tobias Hysén, som det gällde att få stopp på.
— Det tycker jag vi lyckades i det närmaste prefekt med, säger Marcus.
Sanningen är att Hysén inte vid ett enda tillfälle lyckades ställa till något.
— Vi hade bestämt oss för att ligga aningen lågt med vår backlinje, allt för att förhindra Hysén från att komma loss. Det fungerade väldigt väl, säger Marcus.
Han brukar vanligtvis kampera ihop med Joel Ekstrand som mittback. Det gjorde han i går också - i tio minuter. Då nickade Joel ihop med Alexander Faltsetas och så var det slutspelat för Joel.
— Han ville själv fortsätta, men det kunde jag inte tillåta, eftersom Joel var aningen dimmig i ögonen. Jag tror dock inte det är någon större fara med honom. Det handlar förmodligen om en lindrigare hjärnskakning och därför tror jag han kan spela mot Trelleborg FF på måndag, säger HIF-läkaren Harald Roos.
In i stället för Joel kom Hannu Patronen.
— Visserligen har jag spelat tillsammans mest med Joel, men jag känner också Hannu väldigt bra, så det var inga problem, säger Marcus.
Gå till toppen