Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Petter: En räddare i nöden

Jag har länge hyst en hatkärlek till Petter. Samtidigt som han har berikat mitt liv med flera odödliga textrader har jag haft svårt att förlika mig med hans stiffa attityd och brist på humor. "Slap af, mand, ta det roligt", har jag ibland tänkt när han varit som mest spänd.
På "En räddare i nöden" upprepar Petter, över en botten som ofta består av softa soulsamplingar, att han fortfarande brinner för musiken och följer sitt hjärta. Detta trots att han fyller 36 år i maj. Lite som när Dr Dre på "Still D.R.E." förkunnade "Still the beat bangs, still doing my thang". Men Södermalmsrapparen ägnar sig också åt reflektion och hyllar sin morsa.
Ett helt album där bara Petter lägger ut orden hade såklart varit svårsmält, men sin vana trogen har han plockat in spännande gäster. Delikata punktinsatser av Magnus Carlson, Timbuktu och Stor bidrar till att göra veteranens sjunde album till ett av hans bästa.

Petter

Album: En räddare i nöden (Pope/Universal)
Genre: Hiphop
Betyg: 3
Gå till toppen