Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Sport

David har hittat den rätta maskan

Precis som i cupen blev David Bennhage matchvinnare och precis som i cupen satt segermålet rakt upp i bortre krysset.

Han sköt in sig i cupmatchen mot Rosengård i fredags kväll – och på måndagskvällen visade David Bennhage att det inte var någon tillfällighet.
— Jo, jag hann nog tänka det, precis när bollen var på väg in, ler David. Skotten satt väl nästan i exakt samma maska den här gången.
I cupmatchen gjorde Bennhage två mål när ÄFF vände ett underläge, i går blev han återigen matchvinnare när 1–2 blev 3–2 i seriepremiären mot Hammarby. Bennhage låg egentligen bakom 1–1-kvitteringen också, det var hans inlägg som nickades i mål av Bajenbacken David Johansson, men det riktiga matchavgörandet kom i den 82:a minuten.
— Täcka ut den till hörna? Nej, det var aldrig aktuellt, det är ju så tråkigt med hörnor, ler David när vi frågar hur han resonerade när han sprang mot bollen en bra bit ut i straffområdet.
ÄFF-aren nickade istället över sin förste motståndare, vände sedan inåt plan och bröt förbi näste back – innan han dundrade 3–2-skottet rakt upp i Rami Shaabans bortre kryss.
— Det känns som en belöning för att vi aldrig gav upp, säger David. Jag måste erkänna att det kändes tungt efter deras 2–1, men vi lyckades skapa lite mer i den andra halvleken och det här var väl inte orättvist.
Drömmålet var naturligtvis en belöning för hela laget men kanske framförallt för Bennhage. Han jobbade kopiöst under hela matchen men för oss som såg cupmatchen för några dagar sedan var det inte förvånande att han hade krafter kvar till ett segermål.
— I cupen kom 3–2 efter 120 minuter, så det här var väl ingenting, tycker David lite kaxigt. Annars är jag nöjd med hela matchen, jag fick mycket boll och lyckades hålla fast den flera gånger.
För kvällens andra ÄFF-skytt blev inte matchen lika lång. Patrik Larsson hade nämligen bara varit inne på plan i 45 sekunder när han hur kyligt som helst kvitterade till 2–2, mellan benen på Rami Shaaban, och trots en lång karriär kan han inte komma på ett lika lyckat inhopp.
— Jag har ju varit skadad länge och precis kommit tillbaka, så då kändes det här extra skönt, tycker Patrik.

Superettan

ÄFF–Hammarby 3–2
Gå till toppen